Nyhet

Tidenes sprøeste byggeprosjekt?

Vil bygge fullskalaversjon av Minas Tirith fra Ringenes Herre.

For tilhengere av J. R. R. Tolkiens univers må det nesten høres ut som en våt drøm, men det er altså sant: noen vil faktisk forsøke å bygge kongebyen Minas Tirith.

Det vil si: de har lansert en kampanje på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo for å virkeliggjøre planene sine. Hvis de greier å samle inn nok penger, vil de bygge Minas Tirith basert på byen fra filmene til Peter Jackson. Akkurat hvor de skal bygge byen er ikke helt sikkert, men de ser foreløpig på to ulike steder sør i England.

Vil du være med å finansiere tidenes gærneste prosjekt? Vær så god, bare hiv deg med!

Byen vil visstnok fungere som en mer eller mindre vanlig by, og skal bli befolket av Ringenes Herre-fans fra fjern og nær. I kampanjen kan du også donere penger til formålet, og bli beæret med både omvisning av byen, overnatting og navneplaketter. Men det er selvfølgelig en hake ved det hele: prisen.

Det er ikke det enkleste prosjektet de har satt seg fore. Her en fan-tegning av byen, omtrent lik som den vi så i filmen. Foto: Skjermdump fra YouTube/Unity3D

– Sjansen for å lykkes er praktisk talt lik null

For å bygge Minas Tirith, kreves det nemlig mye penger. Nærmere bestemt ikke uanselige 1,85 milliarder pund, eller omtrent 23,7 milliarder kroner. Skaperne av prosjektet presiserer da også i beskrivelsen at «...sjansen for å lykkes er praktisk talt lik null...», og at dette er noe å tenke på før du støtter prosjektet.

Om prosjektet ikke lykkes – noe det så langt ikke ser ut til – vil du uansett få alle pengene tilbake. I skrivende stund er det samlet inn skarve 75 753 pund.

Uansett: sjekk ut på prosjektet dets egen Indiegogo-side. At noen i det hele tatt prøver på noe sånt fortjener vel litt oppmerksomhet?

Det er ikke bare prosjekter som blir sponset:
Nå kan du samle inn penger til deg selv på Indiegogo »

(Kilde: Ubergizmo, Indiegogo)

Les også
Med denne koblet til maskinen din kan du bruke åpne WiFi-nett, helt anonymt
Les også
Bruk fingrene på en helt vanlig skjerm
annonse