Til hovedinnhold

Iphone dominerer mobilsurfingen

Noe som er helt sikkert med Iphone, er at den får eierne sine til å ta i bruk mobilt internett i langt større grad enn andre mobiltelefoner gjør. Mindre enn to år etter at den første Iphone kom på markedet, står Apple-mobilene for 66,61 prosent av den mobile internettrafikken.

Tallene er hentet fra Net Applications, og er basert på overvåkning av trafikk til og fra titusener av forskjellige nettsteder. Tabellen nedenfor viser trafikkfordelingen i forrige måned.

PlattformFeb. 2009
Iphone66,61 %
Java ME9,06 %
Windows Mobile6,91 %
Symbian6,15 %
Android6,15 %
Palm2,37 %
Blackberry2,24 %

På andreplass, med rett over ni prosent av trafikken, kommer javaplattformer, som brukes av "vanlige" mobiler. I denne kategorien ligger både medfølgende mobilnettlesere og Opera Mini, som er den desidert største javanettleseren for mobiltelefoner.

På tredjeplass finner du Windows Mobile, som med 6,9 % ikke når Iphone til anklene en gang. Det spørs om ikke dette kan endre seg om det kommer flere telefoner som HTC Touch HD, som etter vår mening gir en bedre surfeopplevelse enn Iphone.

Android har tatt igjen Symbian

Hakk i hæl på Windows Mobile finner du Symbian og Android, som begge har 6,15 %. Det er svært interessant å se at Android har fått en såpass høy andel til tross for at det per i dag kun finnes én Android-telefon: HTC G1. At denne i tillegg er vanskelig å få tak i der T-Mobile ikke opererer, gjør det hele mer imponerende. Mye tyder på at denne plattformen har en lysende fremtid i vente på internettfronten, med andre ord.

Taperne blant de forholdsvis store operativsystemene er Palm og Blackberry, som ligger på henholdsvis 2,37 og 2,24 prosent.

(Kilde: Apple Insider, Net Applications)

annonse