Til hovedinnhold

Mer Gmail-trøbbel

Vi har tidligere fortalt om problemer som brukere av Gmail har hatt med at meldinger plutselig blir slettet.

Problemene ser dessverre ut til å fortsette - nå er det mange brukere som reagerer på den nye versjonen av Gmail, den som av mange er blitt kalt for Gmail 2.0.

Treg og ustabil

Google presenterte i utgangspunktet den nye versjonen som raskere og mer stabil, men mange opplever det stikk motsatte. Dessuten opplever enkelte at Gmail-siden ikke blir lastet, at den er treg eller at nettleseren krasjer.

Det er allerede kommet mange reaksjoner på Googles diskusjonsforum. Klagene går som regel ut på at Gmail er blitt mye tregere enn før, mens enkelte brukere ikke får logget seg på sin Gmail-konto.

Jason Freidenfelds fra Google sier at den nye Gmail-versjonen fungerer best med IE7 eller Firefox 2.x, men mange brukere opplever programkrasj når de bruker nettopp Firefox.

Midlertidig løsning

En del brukere merker at problemene blir borte dersom de går tilbake til den gamle Gmail-versjonen. Problemet er at de må skifte manuelt til den gamle, fordi Gmail går automatisk over til den nye dersom brukeren allerede har oppgradert.

Jim Sellers, en utvikler fra Canada, er en av dem som har opplevd nettleserkrasj med den nye Gmail. Som et midlertidig tiltak anbefaler Sellers å bokmerke adressen til den gamle Gmail-versjonen. Han frykter imidlertid av Google vil fase ut den gamle versjonen uten å fikse problemet.

Det kan også nevnes at norsk språkversjon av Gmail ikke er blitt oppgradert til den nye versjonen, i hvert fall ikke hos alle brukere.

En del brukere har også klaget over at Google ikke gir brukerne et valg om eventuelt å utsette overgangen til den nye versjonen, dersom de ønsker det.

Dine egne erfaringer

Har du opplevd problemer med den nye Gmail-versjonen? Ta gjerne del i diskusjonen nedenfor.

(Kilde: PC World.com)

annonse