Nyhet

Nå er Opera Mini 4 lansert

Nå har Opera sluppet versjon 4 av den populære mobilnettleseren Opera Mini. Blant nyhetene finner vi muligheten til å se nettsider på samme måte som på PC-en.

Allerede i sommer tok vi en sniktitt på den nye nettlseren. Den gangen var den i såkalt beta-utgave, og ikke ferdigutviklet. Nå er Opera Mini 4 ferdig, og klar for nedlasting.

Krymper nettsider

Opera benytter en teknologi som krymper nettsidene før de lastes inn på mobilen. Dette gjør at sidene kan formateres slik at de passer mobilskjermen, at de lastes inn raskere og at du sparer penger på datatrafikk.

Den største nyheten i den nye utgaven er muligheten til å se nettsider i fugleperspektiv. Dette gjør at du får et overblikk over siden, slik som på en vanlig PC. Deretter kan du zoome deg inn på områder du vil se med et tastetrykk. Det er også mulig å bla i nettsiden uten å se den i fugleperspektiv. Om du ønsker det, kan du fortsatt bruke visningsmodusen som de eldre utgavene av nettleseren bruker. Dette gjør at hele nettsiden formateres inn i én kolonne.

Opera Mini 4 kan også vise nettsider i landskapsmodus. Dermed kan du holde mobilen horisontalt og utnytte skjermbredden på telefonen din.

Synkroniser med PC-en

Den nye utgaven kan også synkroniseres med Operas PC-nettleser. Ved å logge inn på en tjenesten My Opera kan du dele bokmerker, e-post og annet mellom mobil og PC.

Du finner en oversikt over alle nyhetene på Operas nettsider. Opera Mini 4 er gratis, og kan lastes ned ved å peke wapleseren på mobilen til operamini.com, eller ved å besøke Operas nedlastingstjeneste.

(Kilder: Pressemelding)

Les også
Opera lanserer ny Mini
Les også
Opera med programmer til mobilen
Les også
Firefox til mobilen er på vei
Les også
Ny Opera for Windows er lansert
Les også
Opera Mini 4
annonse