Til hovedinnhold

Dobler markedsføringsbudsjett for å få fart på Surface-salget

...mens Windows Phone-salget går så det suser i Europa.

Nokia Lumia 1020.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Salget av Microsofts Surface-nettbrett med Windows 8 og Windows RT har gått tregt, og det har vært mye forvirring rundt hva som egentlig er forskjellen mellom Windows 8 og RT. En rekke produsenter har droppet nettbrett med RT-versjonen – den som er beregnet på nettbrett med ARM-prosessorer – og det er snart bare Microsoft igjen som fortsatt satser på nettbrett med Windows RT.

Les også: Microsoft kutter nettbrettpriser etter skuffende salg

For å få fart på salget av Windows og Windows-baserte nettbrett kommer Microsoft til å nesten doble summen de bruker på markedsføring av Windows. Det skriver Paul Thurrott i Winsupersite.com.

Ifølge Thurrotts kilder vil Windows-markedsføringsbudsjettet øke fra 241 millioner dollar i fjor til rundt 405 millioner dollar – 2,4 milliarder kroner – i år.

Microsoft har som mål å selge 16 millioner nettbrett i forbindelse med julesalget i år.

Microsoft hadde som mål at de med Windows 8 skal «finne opp Windows på nytt». Nå er målet med Windows 8.1 å «finne opp på nytt» hvordan brukerne oppfatter Windows, og gjøre Windows til en viktig del av livene til folk flest.

Kraftig fremgang for Windows-mobiler i Europa

Mens salget av Windows-nettbrett ikke har tatt helt av ennå, er det mye som tyder på at mobiltelefoner med Windows Phone-operativsystemet er på fremmarsj.

Ifølge de nyeste tallene fra Kantar Worldpanel ComTech er nå 1 av 10 telefoner som er solgt i de fem største markedene i Europa, en Windows-mobil. I tredje kvartal i år hadde Windows Phone en markedsandel på 9,8 prosent i Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania, mot bare 4,6 prosent for samme periode for ett år siden.

Android er fortsatt den største plattformen, med 71,9 prosent – opp fra 67,7 prosent i fjor. iOS er nest største operativsystem med 14,6 prosent, ned fra 16,8 for ett år siden.

I Italia er nå Windows Phone større enn iOS, med 13,7 mot 10,2 prosent.

Les også: - Nokia-nettbrettet er overlegent Microsofts

(Kilde: Winsupersite.com, WMPoweruser.com)

Les også
Nå blir Windows Phone gratis
Les også
CES 2014: Flere nettbrett med full Windows 8.1
Les også
Windows Phone større enn Apple iOS i 14 markeder
Les også
Gartner: – Mer enn én milliard Android-mobiler
Les også
Windows Phone kan bli gratis
Les også
Microsoft tjener to milliarder dollar i året på Android
annonse