Nyhet

Dolby og Philips klare med brillefritt 3D-format

Tilbyr stereoskopisk 3D i Full HD.

Dolby er kanskje mest kjent for sitt arbeid innen lydkvalitet på kinoer og hjemmekinoer, men økende konkurranse på lydområdet har fått selskapet til å satse mer og mer på levende bilder.

Sammen med Philips har Dolby utviklet et nytt stereoskopisk og brillefritt 3D-format som de kaller Dolby 3D. Det er første gang både Dolby og Philips kaster seg ut i et brillefritt 3D-eventyr.

Vi har tidligere sett flere brillefrie 3D-løsninger, deriblant fra LG, Toshiba og Sharp. I tillegg kan den håndholdte spillkonsollen Nintendo 3DS brukes uten briller.

Brillefri 3D på nettbrettet

Den nye teknologien er ikke bare ment for TV-skjermer, men også nettbrett, smarttelefoner og bærbare PC-er. Dolby 3D er tenkt å kunne lisensieres til andre produsenter, på samme måte som Dolbys lydteknologi. Philips og Dolby håper med andre ord at når vi skal gå for brillefri 3D i fremtiden, så vil vi kjøpe apparater med en Dolby 3D-logo på.

De to selskapene lover selvsagt at 3D-bildet blir levende, dynamisk og klart med Dolby 3D, og at teknologien automatisk optimaliserer tredimensjonalt innhold for de ulike enhetene og skjermstørrelsene.

Større innsynsvinkel

En annen funksjonalitet er at Dolby 3D oppgraderer halv oppløsning til Full HD i 3D, både for brillefrie og tradisjonelle brillebaserte løsninger. I tillegg skal teknologien gjøre det mulig å kunne sitte hvor som helst i et rom for å nyte stereoskopien, fremfor å måtte sitte på et bestemt, lite område.

Produsenter som velger å ta i bruk Dolby 3D, vil støtte det nye formatet samtidig som de kan fortsette å støtte nåværende 3D-formater. Dolby 3D blir demonstrert på NAB-messen i Las Vegas som foregår nå og frem til 19. april.

(Kilde: Dolby)

Les også
Nå får du billig og brillefri 3D på laptopen
Les også
LG slipper brillefri 3D-TV for massene
Les også
Brillefri 3D-skjerm lar deg ta på 3D-figurene
Les også
Brillefri 3D-TV i salg
annonse