Til hovedinnhold

Dette er det mest populære programmeringsspråket

Java er vippet av tronen for første gang på to år.

Tiobe Software har lansert en liste over de mest populære programmeringsspråkene, og for første gang på et par år har Java blitt detronisert. Den nye kongen på haugen er C.

Java har hatt en nedadgående trend over lengre tid, og det blir endelig markert med denne endringen i toppsjiktet. C har likevel bare et lite forsprang, med andel på 17,56 prosent kontra Javas 17,03 prosent. Men det er likevel et annet språk som gjør seg mest bemerket i listen.

Mye penger i mobil

Språket som foretar det største spranget rent prosentmessig i Tiobes liste er Objective-C – og det blir brukt til å programmere apper til iPhone og iPad. Objective-C har økt med 3,85 prosentpoeng til 8,2 prosent i løpet av ett år, og har dermed forbigått C#, PHP, Visual Basic og Python.

Objective-C havner derfor på en fjerdeplass, rett bak C++ som har en andel på 8,8 prosent.

Det ser dermed ut til at det er en økende trend blant programvareutviklere å gå for mobile applikasjoner, ettersom det er her man kan tjene store summer for tiden.

Forsvunnede språk

Noen programmeringsspråk har forsvunnet helt fra Tiobes topp 50-liste. Dette gjelder blant annet Eiffel, PL/I og Tcl. De er erstattet av andre språk som Visual FoxPro, Scala og Alice.

Tiobes liste bygger sine tall på antall utviklere, kurser og tilbydere av programvareprodukter med de gjeldende språkene.

Se Tiobes topp 20-liste i tabellen nedenfor:

Skjermdump: Tiobe

(Kilde: ComON)

annonse