Til hovedinnhold

Israel rekrutterer bloggere

Israel er i ferd med å trekke seg ut av Gaza etter et massivt angrep, men krigen er langt fra over. Nå vil Israel bruke bloggere for å kapre ditt hjerte og sinn.

Rekrutterer bloggere

Israel har så langt kommet dårlig ut både i media og i verdensopinionen, og de har fått lite støtte for sitt angrep på den palestinske sivilbefolkningen. Påskuddet om at det var Hamas som skulle tas har fått lite gehør. Nå vil de satse på at bloggere skal ta seg av propagandaføringen.
Ifølge Haaretz, Israels eldste avis, har utenriksdepartementet innledet et prosjekt hvor de verver bloggere over hele verden for å bekjempe anti-sionisme. Formålet er å primært samarbeide med israelske bloggere som kan skrive på engelsk, tysk, spansk, fransk og russisk for å spre Israels syn på konflikten og motarbeide negativ omtale av Israels rolle.
- I løpet av krigen så vi etter metoder for å bidra til dette arbeidet. Vi oppdaget da dette enorme området med mer enn en million mennesker som snakker et annet språk, sier direktør for departementet, Erez Halfon, ifølge Haaretz.

Peker ut spesielle nettsider

Bloggere som melder seg frivillig til programmet vil bli tilsendt informasjon og gode argumenter for Israels krigføring. De vil også få en oversikt over nettsider som Israelske myndigheter anser som problematiske. Haaretz har ingen informasjon om hvilke nettsider dette er, men ifølge en kommentar trykket i The Guardian ønsker Israelske myndigheter at kommentarer legges igjen på nettaviser som The Times, The Guardian, Sky News, BBC og Yahoo News. De som deltar på prosjektet får også tilsendt lenker som kan kombineres med argumentene ifølge kommentaren på The Guardian.
Ifølge Haaretz har allerede flere frivillige meldt seg på prosjektet og er i full gang med å spre Israels syn på konflikten i blogger og i nettforaer.

Mer om
annonse