Nyhet

Google slipper abonnementtjeneste for spill og apper

Google Play Pass fjerner både annonser og «kjøp-i-app».

Google følger nå etter i fotsporene til Apple og lanserer sin egen mobilspilltjeneste kalt Google Play Pass. Akkurat som Apple Arcade lar tjenesten deg spille spill på mobilen din uten å bli plaget av reklame eller mikrotransaksjoner i spillene.

Slike tjenester virker nå å være i vinden, og Google selv forteller at det amerikanske markedet kan forvente å bruke tjenesten allerede denne uken. Resten av verden skal få den «snart».

5 dollar i måneden

I motsetning til Apple Arcade som bare inkluderer spill, vil Google Play Pass også gi brukere tilgang til forskjellige apper. Prisen er imidlertid den samme: 4,99 dollar i måneden for full og fri tilgang.

Dette vil gi deg tilgang til omtrent 350 forskjellige apper og spill. For å sukre pillen har de en prøveperiode på 10 dager, samt at det i en begrenset periode skal være mulig å kjøpe tilgang til tjenesten for et år til 1,99 dollar per måned.

Da skal inntil fem personer i husstanden ha mulighet til å dele på tjenesten. Altså én person mindre enn med tilsvarende tjeneste fra Apple.

Flere kjente spill

Der Apple Arcade har invitert utviklere til å lage eksklusive spill for plattformen deres, vil Google Play Pass gi deg gratistilgang til apper og spill som allerede er i salg på tjenesten. Utvalget vil endres hver måned.

De har fått med seg ganske mange kjente navn til lansering, slik som Stardew Valley, Monument Valley, Limbo og Risk.

The Verge melder også etter å ha fått testet appen en kort stund, at titler som Star Wars: Knights of the Old Republic, Mini Metro, Old Man`s Journey og Eloh var blant titler som var tilgjengelig i tjenesten.

Apple har allerede lansert en slik tjeneste:
Les mer om Apple Arcade her »

(Kilde: Google)

annonse