Tek.no

Nyhet

Microsoft seiret over Google

Flere Motorola-nettbrett bryter med Microsoft-patenter, slår retten fast.

iStockPhoto/montasje
24 Sept 2012 06:10

En tysk domstol slår fast at flere nettbrett og mobiltelefoner fra Google-eide Motorola bryter med et Microsoft-patent.

Patentet handler om ulike metoder for hvordan brukerne kan legge inn data via et skjermtastatur. Det beskriver blant annet bruk av skjermtastaturer og håndskrift på skjermen, samt talegjenkjenning. Samsung, HTC og flere andre betaler en lisens til Microsoft for å bruke teknologien, men Motorola har ikke gått med på dette.

Google risikerer nå salgsrestriksjoner for flere av sine produkter i Tyskland, hvis de ikke gjør betydelige endringer i Android. Det skriver BBC.

Tredje gang Microsoft vinner

Dette er tredje gang Microsoft vinner en patentrettssak over Google i Tyskland i løpet av de siste månedene.

– Vi er fornøyd med at denne avgjørelsen bygger på tidligere dommer i Tyskland, som allerede har vist at Motorola i stor grad krenker Microsofts opphavsrettslige beskyttede eiendeler, sier Microsofts advokat David Howard.

Han forteller videre at han håper Motorola vil gjøre som andre produsenter av Android-enheter og begynne å lisensiere Microsofts patenterte oppfinnelser.

Motorola tapte nylig også mot Apple, men i motsetning til den rettssaken dreier ikke Microsoft/Motorola-rettssaken seg om visuelle effekter og utseende – men om mer grunnleggende funksjonalitet i Android.

Det vil derfor være vanskeligere for Google å komme med en oppdatering som gjør at Android går klar av Microsoft-patentet, i stedet for å betale lisens.

Du kan lese det aktuelle patentet i sin helhet her.

(Kilde: BBC)

Les også
Apple må be Samsung om unnskyldning i 14 punkt Arial
Les også
Dette er innsiden av Googles servermekka
Les også
Google+ er større enn du tror
Les også
Slik unngår Microsoft å bli saksøkt av Apple
Les også
Nå skal Motorola-mobilene bli "kule"
annonse