Til hovedinnhold

Nå skal Motorola-mobilene bli "kule"

Google-eide Motorola slanker staben med 20 prosent og annonserer ny strategi.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

20 prosent av de ansatte i Motorola Mobility mister jobben, skriver New York Times. Samtidig varsles store endringer i selskapets strategi.

Selskapet ble kjøpt opp av Google for 12,5 milliarder dollar i mai i år, og med oppkjøpet sikret Google seg tilsammen 17.000 patenter. Disse patentene kan komme godt med for Google i patentkrigen som pågår i mobilbransjen.

Tilsammen 4.000 personer mister jobben, og en tredjedel av Motorolas 94 kontorer verden over blir lagt ned. Rundt en tredjedel av de 4.000 jobbene vil være jobber i Motorolas USA-avdelinger, og selskapet planlegger også å forlate lite lønnsomme markeder helt.

Slik blir de nye Motorola-mobilene

Nedbemanningen er første trinn i Googles plan om å fornye Motorola, som ikke har klart å holde tritt med konkurrenter som Apple og Samsung i smarttelefonmarkedet.

Den nye strategien til Motorola ligner suksessmodellen til Apple – nemlig å lansere noen få avanserte mobiltelefoner, i stedet for et stort antall forskjellige telefoner i mange ulike prisklasser. Motorola-sjef Dennis Woodside sier til New York Times at Motorola fremover vil kutte ut billigmobiler for å kunne fokusere på noen få mobiltelefoner i stedet for "flere dusin".

Noen analytikere er imidlertid skeptiske til om Google kan klare å konkurrere i dette markedet i det hele tatt.

– Nitti prosent av fortjenesten i smarttelefonmarkedet går til Apple og Samsung, og alle andre fra Motorola til RIM til LG til Nokia plukker opp restene av de siste 10 prosentene, sier Charlie Kindel til New York Times. Kindle er tidligere sjef i Microsoft, og skriver om mobilbransjen.

Avanserte sensorer og bedre batterier

Woodside sier til New York Times at han ønsker å gjøre Motorolas produkter "kule" igjen, ved å blant annet ta i bruk sensorer som kan gjenkjenne hvem som er i et rom basert på stemmene deres, kameraer som tar skarpere bilder og batterier som skal vare i dagesvis.

Mange av disse ideene vil komme fra en gruppe bestående av noen få mennesker i selskapet. Gruppen har fått navnet "Advanced Technology and Projects".Til å lede gruppen har Google og Motorola fått med seg en tidligere ansatt fra Pentagons Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), Regina Dugan.

Les også: Her er batterikongen Motorola Razr Maxx

(Kilde: New York Times.)

annonse