Til hovedinnhold

Nå har Facebook Messenger fått støtte for videosamtaler

Og nordmenn blir blant de første som kan teste det ut.

Subbotina Anna/Shutterstock.com, Facebook

Facebook-applikasjonen Messenger, som lar deg sende meldinger og bilder, samt prate med Facebook-vennene dine, er blitt enormt populær og er stadig under utvikling. Nå melder Facebook at appen har fått en ny, viktig funksjon som antakelig vil gjøre den enda mer attraktiv for mange brukere, nemlig videosamtaler.

Den nye funksjonen er tilgjengelig både på Android- og iOS-versjonen av Messenger-applikasjonen, og heldgivis for oss er Norge blant de relativt få landene hvor funksjonen blir tilgjengelig i første omgang.

Vil gi brukerne flere muligheter

Videosamtale-funksjonen aktiveres enkelt via et ikon øverst i høyre hjørne i mobil-appen, og kan åpnes direkte fra selve samtalevinduet mens du for eksempel tekster med en venn.

Foto: Facebook

Videosamtalene fungerer kun fra en mobiltelefon til en annen, og altså på tvers av Android- og iOS-plattformene. Facebook skriver i pressemeldingen at formålet med den nye funksjonen er å gi de over 600 millioner menneskene som bruker Messenger flere muligheter når det gjelder sanntidskommunikasjon. Appen har allerede støtte for stemmesamtaler.

Allerede utvidet flere ganger

Den nye funksjonen er den siste i en lang rekke oppdateringer av Messenger-appen som Facebook har foretatt den siste tiden. I mars kunngjorde selskapet en ny funksjon som gjør det mulig å sende penger til venner via appen, men denne er i første omgang kun tilgjengelig i USA.

Ellers kunngjorde Mark Zuckerberg for en måneds tid siden at Messenger nå har fått støtte for egne utvidelsesapper som er tilgjengelige via en egen meny inni appens samtalevindu. I tillegg kunngjorde Zuckerberg nye, matnyttige Messenger-funksjoner, som for eksempel muligheten til å kontakte forretninger og selskaper direkte, uten å måtte lete opp telefonnummer eller epost-adresser.

Mer informasjon kan du finne på Messenger-applikasjonens hjemmeside, og en kjapp introduksjonvideo til den nye videosamtale-funksjonen ser du under.

Facebook kom nylig med en helt ny og nyttig applikasjon: «Hello» viser deg hvem som ringer »

Introducing Video Calling in Messenger from Facebook on Vimeo.

annonse