Til hovedinnhold

Microsoft med uvant ros til Apple

Det er en kjent sak at konkurrentene Microsoft og Apple ikke akkurat er bestevenner. Administrerende direktør Steve Ballmer i Microsoft talte i hånlige ordlag om Apples iPhone i forkant av lanseringen i 2007, men tre år senere har pipen fått en annen lyd; Nå skryter han av Apples App Store:

- Apple har gjort en veldig bra jobb ved å gi folk muligheten til å tjene penger og markedsføre sin intellektuelle eiendom, sa Ballmer i en tale ved University of Washington nylig. Det melder Apple Insider.

Bing erstatter Google-søk?
Årsaken til Ballmers plutselige ros av Apple ryktes å være at Microsofts søkemotor Bing skal erstatte Google ved neste iPhone-oppdatering. Det tror i alle fall spaltist Brier Dudley i The Seattle Times. Han spurte Ballmer direkte om erkefiendene nå ville rotte seg sammen mot Android, og fikk til svar at det ”kunne han ikke kommentere” – servert med et glis.

Tanken er imidlertid ikke så usannsynlig som man kanskje skulle tro. Apple har nylig servert HTC med et vanvittig søksmål over patentbrudd, der Android synes å være langt mer potensielt skyldig i brudd enn mobilprodusenten HTC. Dessuten er nok Android-plattformen en langt større utfordrer til iPhone OS enn Windows Mobile. Å skvise ut Google-søk til fordel for Microsofts Bing virker absolutt ikke utenkelig.

Mer om
annonse