Til hovedinnhold

Glissent i Microsofts Marketplace

Vi hadde vel forventet noe fyldigere vareutvalg i det som er Microsofts applikasjonsbutikk på Windows-mobiler. Nå er tjenesten åpnet, og vi logget oss på for å sjekke utvalget.

De tre mest nedlastede applikasjonene er Windows Live for Windows Phone, Microsoft Tag og Facebook for Windows Phone. Samtlige av dem er gratis, og to av dem finnes på telefonen vår allerede.
Listen over de nyeste applikasjonene er identisk med listen over. Det er også oversikten over alt som finnes i Market Place.

Det finnes med andre ord bare tre applikasjoner i Market Place. Alle tre er gratis, og to av dem har du antakelig på mobilen din fra før.

Den tredje, Microsoft Tag, er en artig liten applikasjon som lærer telefonen din å tolke et fargerikt merke, en ”tagg” som fungerer omtrent på samme måte som en strekkode. Før kameraet over en slik ”tagg”, og telefonen utfører en eller annen operasjon, avhengig av hva denne ”taggen” står for. Mest vanlig er at den sender deg til en gitt nettside, men du kan også finne tagger som laster innstillinger til telefonen, viser steder på kart, osv. Desutenn kan du lage dine egne tagger.

Også Windows Mobile 6.1

Nå er det selvsagt tidlig å teste en tjeneste allerede før mobiltelefonene som skal bruke butikken er i salg, men vi får i alle fall ett inntrykk av hvordan Microsoft vil bygge opp vareutvalget. Dessuten kan også alle som har en mobiltelefon med Windows Mobile 6 laste ned og installere Marketplace for å få tilgang til butikken.

Her er det mulig å søke på gratisprogrammer, populære programmer eller programmer som tilhører en eller annen underkategori.

Bare programvare

Men musikk, film og annet innhold står ikke på listen over innhold som skal tilbys i den nye løsningen. Hvilke betalingsmodeller som vil være tilgjengelig fikk vi heller ikke testet ut. Som sagt var alle applikasjonene i butikken gratis.

Om du allerede er fortrolig med kjøp av Windows Mobile-programmer fra tjenester som Handango eller direkte fra produsentene, så er dette fremdeles mulig. Da kan du velge mellom titusener av programmer. Det vil du med tiden ganske sikkert kunne kjøpe på marketplace også, men enn så lenge er utvalget heller magert.

Mer om
annonse