Til hovedinnhold
NyhetKonverterer Flash-animasjoner til HTML5

Swiffy konverterer Flash-animasjoner til HTML5

Ny funksjon fra Google kan testes ut.

Adobe Flash er en multimediaplattform som blir brukt til å tilføye animasjoner, video og interaktivitet til nettsider. Formatet kan bli brukt på en rekke operativsystemer og enheter, men ikke alle tar Flash, og da først og fremst produkter fra Apple.

Tidlig utviklingsstadium

Google ønsker å gjøre noe med problematikken og har lansert en tidlig utgave av det de kaller Swiffy på Google Labs. Swiffy er en tjeneste som lar brukeren laste opp Flash-filformatet SWF, som deretter blir automatisk konvertert til en HTML5-versjon.

Den HTML5-kompatible versjonen kan deretter bli spilt av i moderne nettlesere med støtte for SVG som Chrome og Safari. Google presiserer at Swiffy fremdeles er i et tidlig utviklingsstadium, og at ikke alt Flash-innhold kan bli konvertert ennå.

Test selv

Swiffy ble til ved at en praktikant hos Google ved navn Pieter Senster begynte å utforske hvordan de kunne vise Flash-innhold på enheter som ikke støtter Adobe Flash Player. Senster gjorde så store fremskritt at han ble ansatt på heltid av Google og fikk et eget lag for å jobbe med prosjektet.

Swiffy bruker en kompakt JSON-representasjon av animasjonen, som blir gjengitt ved hjelp av SVG, HTML5 og CSS3. ActionScript 2.0 er også tilstede i JSON-objektet, og det blir tolket av JavaScript i nettleseren.

Ta en titt på Googles egne eksempler på konverterte SWF-filer, eller prøv ut Swiffy selv på denne siden.

(Kilder: Google Code, Google Swiffy)

annonse