Til hovedinnhold

Storbritannia stopper Microsofts Activision-kjøp

Microsofts gigantoppkjøp av spillprodusenten Activision Blizzard stoppes foreløpig av den britiske konkurransemyndigheten Competition and Markets Authority (CMA).

Det melder Bloomberg.

Activision Blizzard står bak en rekke storspill, med «Call of Duty»-serien som den største og viktigste. I tillegg står de bak blant annet «Diablo»-serien, «Overwatch» og «World of Warcraft».

Største spillbransjeavtalen i historien

Avtalen, som har en verdi på 69 milliarder dollar og ville vært spillindustriens største oppkjøp noensinne, blokkeres fordi britene mener bekymringene rundt konkurransesituasjonen i spillmarkedet ikke kan reddes av foreslåtte avhjelpende tiltak, som å love å tilby Call of Duty på Playstation i mange år.

Avtalen ville kunne resultere i høyere priser, færre valgmuligheter og mindre innovasjon i spillbransjen, ifølge CMA. Tidligere denne måneden valgte de imidlertid å innskrenke fokuset sitt til konkurransen i markedet for nettskyspilling, og det er der de har landet på at avtalen vil være skadelig - delvis fordi Activision Blizzard selv kan bli en konkurrent på nettskyspilling i fremtiden.

– Microsoft har allerede en kraftfull posisjon og et forsprang på konkurrentene på nettskyspilling, og denne avtalen ville styrket den fordelen, noe som ville gitt den muligheten til å undergrave nye og innovative konkurrenter, sier lederen for CMAs uavhengige ekspertpanel, Martin Coleman, til Bloomberg.

Vil anke

Microsoft har allerede varslet at de vil anke avgjørelsen. Også mange andre myndigheter har for øvrig snust på å blokkere avtalen, deriblant den amerikanske handelsmyndigheten FTC og EU. Avgjørelser derfra ventes senere i år.

Microsoft har selv påstått at oppkjøpet i stor grunn skal skje på grunn av Candy Crush.

annonse