Til hovedinnhold

Skype som spionprogram?

Bilde: peepo/iStock

Tysk politi vurderer å ta i bruk et program som gjør det mulig å anvende det populære IP-telefoniprogrammet Skype som et spionprogram, det vil si som et overvåkingsverktøy.

Det tyske "piratpartiet" skal visstnok ha lekket ut et dokument som tyder på dette, og det vurderes nå å ta i bruk det nye systemet i Tyskland allerede i neste måned.

Terroristjakt

Det er jakten på terrorister som motiverer tyskerne til evenuelt å realisere dette omstridte prosjektet.

Den tyske innenriksministeren Wolfgang Schäuble har foreslått at politiet tar i bruk trojansk hest for å infisere datamaskiner til personer som er under mistanke som terrorister.

Det skal foreløpig ikke være avklart om prosjektet er lovlig i Tyskland, men de som står bak prosjektet akter ikke å vente med å iverksette planen.

Spionprogram

Overvåkingssystemet er utviklet av selskapet Digitask, og kalles for "Skype Capture Unit". Det er et spionprogram som kan brukes til å overvåke datamaskinen som infiseres.

Meningen er at programmet skal infiseres via e-post eller installeres direkte på en aktuelle PC. Talen fra Skype skal dermed kunne avlyttes, og en eventuell chattetekst skal kunne kopieres.

Politiet må, dersom de tar systemet i bruk, betale 6000 euro (48 000 kroner) per måned for leie av programmet, pluss ytterligere 2500 euro (20 000 kroner) for hver installasjon.

(Kilder: Betanews, gHacks)

annonse