Til hovedinnhold

Google vet hva du tenker

Google lanserer i dag det de mener er et forbedret brukergrensesnitt, samt raskere og mer forutsigbar infrastruktur. Google Instant skal gjøre søk enklere, ved å vise søkeresultater på Googles hjemmeside samtidig som brukeren skriver inn et søkeord.

Hensikten med Google Instant er at det skal gå raskere å finne informasjon. Med Google Autofullfør, som forutser hva brukere skriver i søkefeltet, ble tiden det tar å skrive inn et normalt søk redusert med 50 prosent. Ifølge Googles beregninger vil Instant spare brukere for mellom to og fem sekunder per søk. Hvis hver bruker som søker på Google benytter Instant vil man spare 11 timer per sekund.

I første omgang vil Google Instant være tilgjengelig for brukere på google.com på engelsk, samt innloggede brukere i Tyskland, Frankrike, Spania, Italia og Storbritannia. Instant er også tilgjengelig for alle Google-brukere i Russland.

Fullfører søkestrengen for deg

Det funksjonen gjør er altså å foreslå en søkestreng mens brukeren skriver noe. Brukeren trenger ikke å trykke på "Enter" eller avslutte utfyllingen av tekst i søkefeltet for å gjøre et søk. Den foreslåtte teksten vises i lys grå farge, og skiller seg fra teksten brukeren selv har skrevet. Søkeresultatene vil bli automatisk oppdatert basert på Google sitt forslag.

Prøv selv

Google håper at Instant er klar for utrulling på flere språk og domener i de neste ukene og månedene. Google Instant finner du på google.com/instant. Dersom du bruker norsk som grensesnittspråk i Google må du eventuelt trykke på Innstillinger øverst til høyre, og velge engelsk som grensesnittspråk, og trykke på Lagre innstillinger, det vil si hvis du ønsker å teste ut funksjonen allerede nå.

(Kilde: Google)

annonse