Tek.no

Nyhet

Samsung Galaxy A8 er selskapets tynneste mobil noen gang

Nå er 5,9-millimetersmobilen offisielt lansert.

Samsung
16 Juli 2015 06:00

Samsung har nettopp lansert en ny Galaxy-modell som skal være den tynneste smartmobilen selskapet har laget til nå. Modellen heter Samsung Galaxy A8, og er kun 5,9 millimeter tykk, skriver GSMArena.

Den nye modellen ble lansert i Kina, men ettersom forgjengeren Galaxy A7 kom til Norge, regner vi med at denne også gjør det etter hvert.

Spesifikasjoner i mellomklasse

Samsungs slanke nykommer har en 5,7 tommer stor Super AMOLED-skjerm med Full HD-oppløsning. Vekten er på beskjedne 151 gram. Ellers har Galaxy A8 en Qualcomm Snapdragon 615-prosessor, 2 gigabyte RAM, og lagringsplass på enten 16- eller 32 gigabyte. For øvrig har du plass til enten et ekstra SIM-kort eller et minnekort (Micro-SD), opplyser GSMArena.

Hovedkameraet er et 16-megapikselkamera, mens du kan ta selfies med et 5-megapikselkamera. Batterikapasiteten er på 3050 mAh. Galaxy A8 har også støtte for fingeravtrykkleser. Du får dessuten tre fargevalg: Hvit, svart eller gull.

Dette ser altså ut til å være en smartmobil i øvre mellomklasse. Pris, og når den kommer i salg her til lands vet vi foreløpig ingenting om.

Oppdatert: GSMArena skriver nå at prisen blir 515 dollar (4200 kroner) for 16 GB-versjonen, mens den med 32 GB lagringsplass vil koste 564 dollar (4600 kroner). Samsung Galaxy A8 kommer i salg på det kinesiske markedet i slutten av måneden, men det er foreløpig ukjent når den vil komme i salg i andre land.

Dette kan bli veldig spennende:
Samsung utvikler 11K-skjerm til smarttelefoner »

(Kilder: GSMArena, Samsung (Kina))

Les også
TV-bransjen kan snart få en ny konge
annonse