Til hovedinnhold

Svevende drone har to meter lang klo

Se opp for den flyvende fallosen!

DARPA

Dette er ikke noe du ser hver dag: En flyvende fallos-aktig gjenstand med lyden til en gressklipper, som putrer av gårde for å feste en gjenstand på en gardintrapp med sin lange klo!

Det høres ut som en bisarr drøm, men dette er i høyeste grad virkelighet. California-firmaet MLB Company har nemlig kokt sammen en autonom drone med støtte fra den amerikanske militærorganisasjonen DARPA.

V-Bat er navnet på den underlige robotfarkosten, og den demonstrerer hovedsakelig hva en drone kan utrette når den får litt sårt tiltrengt dybdesyn.

To meter lang klo

V-Bat kan brukes til å levere forskjellige ting.Foto: DARPA

V-Bat har et avlangt rørutseende, og som om ikke det var iøynefallende nok, har dronen i tillegg en nesten to meter lang arm med en klo på enden.

Den viktigste egenskapen er likevel et høyteknologisk system med stereovisjon. Dette gir V-Bat dybdesyn, akkurat som oss, slik at den kan vurdere omgivelsene og gjenkjenne objekter langt mer effektivt.

Automatiske framkomstmidler

Sammen med innebygd GPS klarer altså V-Bat å spore opp mål på egen hånd, uten hjelp fra menneskelige operatører. Armen er i stand til å bære nyttelast på opptil et halvt kilogram, slik at dronen kan brukes til å frakte viktige småting til og fra steder der mennesker ikke kan ferdes.

For DARPA er droner som V-Bat et viktig steg videre mot fullstendig automatiserte framkomstmidler, og vi får nok se mer testing og kanskje enda mer snodige droner fra denne kanten i framtiden.

Se V-Bat fly og levere nyttelast i videoen nedenfor:

(Kilde: DARPA)

annonse