Til hovedinnhold
NyhetEr dette framtidens overvåkningskamera?

Se opp for flyvende overvåkningskameraer

Spion-drone kan holde seg i lufta «for alltid».

CyPhy Works

I dag er vi vant til overvåkningskameraer i bybildet. De er trygt plassert på en vegg eller lignende, og har begrensede muligheter til å endre synsvinkel. I framtiden kan det bli en slutt på «stasjonær» overvåkning, etter hvert som flyvende droner blir mer og mer utbredt.

Nå har selskapet CyPhy Works avduket et par av sine framtidsrettede droner. Disse svever og kan forflytte seg, og den ene skal i teorien kunne holde seg oppe i lufta for alltid.

Evig svever

Den første dronen heter «Ease», og er under 30 centimeter i diameter og har en høyde på 40 centimeter. Den kan fly gjennom dører, vinduer og trange rom, takket være sin lille størrelse og avskjermede rotorer.

Dronen drasser på et par HD-kameraer og et varmesøkende kamera, og skal ifølge CyPhy Works kunne holde seg flyvende på permanent basis. Dette er mulig takket være en ledning av mikrofilamenter som fester den til en bakkestasjon og gir den strøm og instruksjoner.

Dermed kan Ease holde seg oppe uavhengig av vær og vind, og den vil alltid følge med.

Større bror

Den andre dronen kalles «Parc», og er en mer tradisjonell kvadrotor. Hensikten med denne modellen er oppdrag høyere til værs, takket være den større formen og en maksimal høydekapasitet på 300 meter.

Parc benytter seg også av en ledning, og kan holde seg flyvende i 12 timer om gangen. Slik kan den spionere fra lang avstand med kameraer som har HD-kvalitet, nattvisjon og varmesøkende egenskaper.

CyPhy Works tar foreløpig ikke bestillinger fra menigmann, men de greier seg nok takket være investorer og støtte fra de amerikanske myndighetene.

Se dronen Ease i aksjon på YouTube:

(Kilde: Wired)

annonse