Nyhet

OnePlus' nye toppmodell er endelig lansert

Etter lang tids seilas på ryktebørsen er det en heftig OnePlus 5 som er vist frem.

OnePlus er kanskje ikke den mest kjente og høyprofilerte mobilprodusenten, men selskapet har stått bak noen skikkelig velutstyrte mobiler, hvorav den siste vi testet var den imponerende OnePlus 3.

Siden den gang har vi fått en oppgradert utgave av denne, OnePlus 3T . En OnePlus 4 vil vi imidlertid ikke se, for nå har produsenten dratt sløret av sin splitter nye modell, og den heter OnePlus 5.

OnePlus 5.

Heftig innmat

Modellen ble avduket i et direkte lanseringsarrangement nylig, og kanskje ikke uventet har det kinesiske selskapet heller ikke denne gangen spart på maskinvarekruttet.

OnePlus 5 byr på toppbrikken Snapdragon 835, saftig minnemengde på enten 6 GB eller helt opptil 8 GB, og 64 eller 128 GB lagringsplass. Dette betyr altså at den plasserer seg trygt i toppsegmentet.

Batteriet har dessuten en kapasitet på høyst respektable 3300 mAh, som riktignok er litt mindre enn på OnePlus 3T, som hadde et batteri på 3400 mAh. Skjermen er som før på 5,5 tommer med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

Dobbel kameraløsning med høy oppløsning

Ellers skilter den nye OnePlus-modellen med en solid kameraløsning bestående av dobbeltkamera på baksiden, hvor ett har vidvinkellinse og en oppløsning på 16 megapiksler, mens det andre har en oppløsning på 20 megapiksler.

Ifølge produsenten selv er dette den høyest oppløste doble kameraløsningen som finnes på mobilmarkedet, noe som ikke høres helt usannsynlig ut. I tillegg har frontkameraet for øvrig en oppløsning på hele 16 megapiksler. Som tidligere modeller er også OnePlus 5 på den slanke siden, og med en tykkelse på bare 7,25 millimeter er det produsentens spinkleste mobil hittil.

OnePlus 5 skal legges ut for salg den 27. juni, men Norge er ikke oppgitt blant landene som skal få mobilen først, så det er uvisst når den blir tilgjengelig her. Prisene ligger på 499 euro for versjonen med 6 GB minne og 64 GB lagringsplass, og 559 euro for topputgaven med 8 GB minne og 128 GB lagringsplass.

LGs toppmodell G6 har nå blitt enda bedre »

Les også
Ny OnePlus-utgave dukket opp i det stille
Les også
OnePlus 3: OnePlus 3 er en ren maktoppvisning
annonse