Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestOnePlus 3

OnePlus 3 er en ren maktoppvisning

Lynrask, gjennomtenkt og imponerende. Og i utgangspunktet ganske rimelig!

Sammendrag og konklusjon

Om du er i markedet for en ny toppmodell er neppe OnePlus det første selskapet som detter ned i hodet ditt. Den lille, kinesiske mobilprodusenten har bare rukket å produsere fire mobiler så langt, hvorav de to første var mer eller mindre utilgjengelige for «vanlige» kjøpere. Dette takket være et nokså spesielt invitasjonssystem, der kun de innvidde fikk kjøpe et eksemplar.

Nå har vi imidlertid fått tredje iterasjon av OnePlus sin toppmodell-serie inn på testbenken. Navnet? OnePlus 3, selvsagt! Telefonen ble lansert allerede i juni, men ettersom OnePlus ikke har noen offisiell distributør i Norge har det drøyd med testingen.

Derfor ønsker vi også å takke iWill.no for utlån av testproduktet.

Faktisk har det drøyd såpass lenge at en oppgradert modell, OnePlus 3T, ryktes å være rett rundt hjørnet. De to skal imidlertid være svært like, og utgangspunktet er ikke dårlig – heller ikke i hånden.

Slank og ekslusiv – rett og slett «good lookin'»

OnePlus 3 er nemlig en særdeles velbygget telefon, og knirk og slark kan du bare glemme å både finne og fremprovosere. Chassiset er syltynt, og gir OnePlus 3 en kropp som er behagelig å holde i hånden.

Designet som sådan er også svært lekkert, og der mange produsenter (ja, vi tenker på dere, Huawei) produserer nærmest provoserende anonyme metalltelefoner klarer OnePlus å gi sin toppmodell en langt sterkere utseendemessig identitet.

Dette handler om små detaljer her og der, som til sammen løfter telefonen som helhet et par hakk. Rammene rundt skjermen er svært tynne, og når vi først er inne på det: AMOLED-panelet er en skikkelig liten lekkerbisken. Man kan mene hva man vil om overmettede farger, men gud bedre for et sortnivå! Kontrasten gjør også at OnePlus 3 egner seg godt til utendørsbruk på solrike dager.

Telefonen er også lynende rask. Dette kommer ikke som et sjokk, med tanke på at det er Qualcomms absolutte toppmodell, Snapdragon 820-brikken, som sitter under skallet. Med voldsomme 6 GB minne er du dessuten sikret god ytelse i flere år fremover.

Både vanlig bruk og ytelsestester bekrefter at dette er blant det aller, aller raskeste som kan kjøpes for penger.

En telefon som gjør det skarpt på alle fronter

Ytelse og god design er ikke lenger nok til å skille seg ut blant toppmodellene i dagens marked, men selv dersom vi ser bort ifra dette har OnePlus 3 mye å diske opp med. Først i rekken er det absolutt supre kameraet, som rivaliserer selv de argeste konkurrentene der ute – selv Samsungs kamerakonge Galaxy S7/S7 Edge sliter med å holde følge på enkelte punkter. Stikkord er optisk bildestabilisering, god lysfølsomhet og suveren støybehandling.

Kameraet i OnePlus3 er bra – skikkelig bra.

Videre er det flust med tilpasningsmuligheter i menysystemet, som også ligger svært nær ren Android. Dette gir god ytelse, og – ikke minst – en veldig god brukeropplevelse.

Vil du ha virtuelle knapper istedenfor de fysiske, sier du? Selvfølgelig! Og i motsatt rekkefølge? Null problem. En skikkelig (og brukervennlig) manuell-modus med RAW-støtte finner vi også.

Batteritiden er god, og med den medfølgende Dash Charge-laderen kan du fylle opp godt over 60 prosent av kapasiteten på en halvtimes lading. Det er rett og slett klasseledende. Hurtigladingen er imidlertid inkompatibel med alle andre tilsvarende løsninger, noe som trekker litt ned.

På fremsiden finner vi den kanskje aller raskeste og mest presise fingeravtrykksleseren vi har vært borti, og hjemknappen denne sitter i kan programmeres med to kjekke snarveier. På siden av telefonen sitter også en skyvebryter, som kan programmeres med tre snarveier. Smart!

Konklusjon: En klar anbefaling, men vent litt med å kjøpe...

.

Det er ikke vanskelig å anbefale OnePlus 3, spesielt den originale prisen tatt i betraktning. I mange andre deler av verden kan nemlig denne telefonen anskaffes til så lite som rundt 3 500 kroner. Det er helt latterlig billig for en så god mobil, men her i Norge er vi ikke så heldige; her kommer nemlig importkostnader i tillegg. Det finnes i skrivende stund kun én leverandør av telefonen i Norge, iWill.no, og de har tatt seg av importen for deg.

Da har imidlertid prisen også klatret opp på litt mindre imponerende 5 395 kroner. Til den prisen er telefonen stadig et godt kjøp, men stiller langt mindre sterkt sett i forhold til mange mer hjemlige konkurrenter.

Det finnes imidlertid flere billigere steder å kjøpe modellen, men her er det flere feller å gå i. For det første finnes det tre forskjellige modeller, hvorav kun én er utstyrt med både Googles tjenester og de riktige 4G-båndene for Europa. For det andre går du glipp av alt som heter rettigheter og forbrukerkjøpslov, så å importere fra utlandet gjøres på eget ansvar.

En annen ting er at OnePlus har hatt problemer med å anskaffe nok AMOLED-paneler til mobilene sine, sannsynligvis fordi Samsung som eneste leverandør sliter med å levere nok slike. Dette er også grunnen til at den oppgraderte OnePlus 3T-modellen forventes å benytte en IPS LCD-variant istedenfor, slik at den kan leveres i høyere tempo.

Så selv om OnePlus 3 er en svært kapabel mobil, så må vi altså anbefale den med et par nokså store forbehold.

For det første kan den bli vanskelig å få tak i. For det andre er den enn så lenge litt dyrere enn den potensielt kunne vært. Prisen forventes å falle noe når OnePlus 3T lanseres, men om tilgjengeligheten blir noe bedre er høyst uvisst.

Uansett er rådet å vente litt og se. Om du trenger mobil før den tid, kan du jo alltids ta en titt på anbefalingene våre under:

Anbefalte alternativer til OnePlus 3

Huawei Mate 8
Gigamobil med rått kamera

Huawei Mate 8

Huaweis gigamobil Mate 8 har vært på markedet en liten stund, men har stadig mye å diske opp med. Foruten å ha et helt rått kamera, så er skjermen på hele 6 tommer. Ønsker du å gå litt ned i pris og og opp i størrelse, er dette stedet å se.

Motorola Moto G4 Plus
Mest mulig for minst mulig penger

Motorola Moto G4 Plus

Ønsker du å kutte i prisen uten å ofre særlig mye funksjonalitet kontra OnePlus 3, er Motorola Moto G4 Plus et godt alternativ. Skjermen er stor og god, telefonen er svært rask og det er masse funksjonalitet på plass. Designet er imidlertid en god del kjedeligere enn mange av alternativene.

Samsung Galaxy S7 32GB
Samsungs kamerakonge

Samsung Galaxy S7 32GB

Samsungs Galaxy S7 har helt siden lansering beholdt sin posisjon som markedets kanskje aller, aller beste kameratelefon. Samtidig er den også både vanntett, lynrask og utstyrt med alt en forventer av en toppmodell i dag.

Bruk, ytelse og kamera

OnePlus 3 er som nevnt på forrige side en svært velbygget og pen telefon. Mye av dette skyldes det såkalte unibody-designet, som altså betyr at hele rammen og sidene på telefonen er skåret ut av ett, solid stykke metall.

Dette gir god vridningsstabilitet, et generelt robust chassis og – ikke minst – et svært lekkert design, speselt når telefonen er såpass tynn som det OnePlus 3 er.

Med sine 7,4 millimeter er dette faktisk en tynnere telefon enn for eksempel Galaxy S7 Edge, en mer eller mindre sammenlignbar modell rent størrelses- og funksjonsmessig.

En av de peneste aluminiumstelefonene vi har sett

Selve aluminiumskroppen er noe mer oppfinnsom enn det som typisk er. Ut mot sidene buer aluminiumen svakt innover, før den brekkes over i en svakt buet sidekant på begge langsidene.

OnePlus 3 er en svært slank og gjennomført designet telefon.

Toppen og bunnen er mer krapt buet innover mot baksiden – en nokså stilig detalj. I toppen er det overraskende nok ingenting å finne, mens vi i bunnen finner både USB Type-C, hodetelefoninngang, en mikrofon og to skruer.

Her ser vi både fingeravtrykksleseren og USB Type-C-inngangen. Legg også merke til utførelsen mellom glasset og rammen.

På fremsiden av telefonen er det ikke så mye som skjer, men skjermglasset er av den lekre 2,5D-typen. På utsiden av glasset igjen løper det en tynn, sort plastlist, før denne avsluttes mot en blankfrest aluminiumskant som løper langs hele fremsiden av telefonen.

Nederst på skjermen finner vi tre kapasitive knapper, hvor den midterste er nedsenket og også tjener som fingeravtrykkssensor. De to andre lyser opp som små prikker når de berøres.

På den høyre langsiden finner vi SIM-kortluke og av/på-knapp, og på venstre volumknapper og en teksturert skyvebryter.

.

Baksiden av telefonen minner mest av alt om en slags kvasikopi av HTCs tidligere toppmodell One M9, med to tynne antennebånd øverst og nederst på telefonen. Det øverste båndet har en liten utstikker på midten, direkte ned mot det midtplasserte, firkantede kameraet. Kameraet er pent utført med en frest aluminiumskant, og en enkel blits på undersiden.

Totalinntrykket er dempet, men også lekkert. Her har OnePlus maktet å gjøre noe som potensielt kunne blitt veldig kjedelig ganske spennende, med små, subtile grep. Bravo!

Massive mengder minne, ren Android og knallgod ytelse

På innsiden er det Android 6.0.1 Marshmallow som regjerer, i koalisjon med OnePlus' eget Oxygen OS. Dette er et grensesnitt som ligger svært tett opptil standard Android, og det er mest av alt positivt – spesielt med tanke på ytelsen og fremtidige programvareoppdateringer.

Grensesnittet i OnePlus 3. Til høyre innstillingsmuligheter allerede ved første oppstart. Nest lengst til venstre ser du Shelf-skjermen.

Grensesnittet er pent, moderne og ryddig, og er til forandring enkelt å navigere rundt i. Mange kinesiske produsenter velger nemlig å lesse menyene stappfulle av alskens mer eller mindre nyttig krimskrams og gi det hele en solid visuell overhaling på kjøpet, noe som ikke alltid fungerer like godt. OnePlus skiller seg altså ut her, men har ikke holdt seg helt for gode til å innføre visse endringer.

.

Den største nyheten er det OnePlus kaller en «Shelf». Dette er ganske enkelt en slags helsides widget-meny til venstre for hjemskjermen, der du kan klistre opp nyttige apper og tjenester. Det er også et innebygget notatfelt som generer notatkort direkte i Shelf-en, og alle kortene kan stokkes etter eget ønske.

Man har – i motsetning til for eksempel Huawei – valgt å beholde appmenyen, slik at du selv kan sortere ut appene du vil ha på forsiden.

Inne i menyene består endringene for det meste av ekstra valg i samme stil som resten av Android-innstillingene – noe vi kommer tilbake til om litt.

I OnePlus 3 er det høvdingbrikken til Qualcomm – Snapdragon 820 – som står for tallknusingen. Telefonen er også utstyrt med svimlende 6 GB minne (RAM), dobbelt så mye som den jevne toppmodell tilgjengelig på våre breddegrader nå for tiden.

Prosessorvalget betyr at OnePlus 3 sikter seg helt inn mot toppen av grafene våre:

Mengden minne har neppe de helt store utslagene på den syntetiske ytelsen, men litt «overkill» kan være en lønnsom fremtidssikring ettersom kravene til maskinvaren stiger med nye oppdateringer.

En positiv bivirkning av å ha mye minne er imidlertid at appveksling og navigering går så det suser. Her snakker vi Nexus og Pixel-nivå, med tilnærmet null forsinkelse i respons og hastighet, og ikke et spor av lugging.

Det samme gjelder fingeravtrykksleseren, som er lynende rask og presis. Selv med litt fuktige fingre greier den som regel å gjenkjenne fingeren din, og opplåsingen er muligens den raskeste undertegnede har vært borti.

Dash Charge er den raskeste ladeløsningen vi har vært borti.

En tredje ting som er raskt, er ladingen. Der mange andre velger å gå for Qualcomms QuickCharge-teknologi, har OnePlus gått for VOOC, en løsning laget av kinesiske Oppo. På OnePlus-språk heter teknologien Dash Charge, men resultatet er det samme: lynrask lading.

Faktisk raskere enn noe annet der ute – under testperioden ladet vi opp godt over 60 prosent på en halvtime, helt opp til 80 prosent kapasitet. Ulempen er at laderen og kabelen er OnePlus-spesifikk, og at ekstraladere dermed må kjøpes på nett. En ekstra fordel er imidlertid at hovedandelen av varmeutviklingen foregår i ladeklumpen, slik at telefonen forholder seg nokså kald.

Skjerm, underholdning og lyd

At OnePlus 3 er kraftig merkes også når den brukes i underholdningsrettet øyemed. Til spill er den helt super, og spiser både Asphalt 8: Airborne, Unkilled og andre tyngre titler fra Google Play til både frokost, middags og kvelds.

Skjermen er svært god – også ute.

Spillgleden understøttes av den svært livlige AMOLED-skjermen på finfine 5,5 tommer, samt nokså trivelig lyd fra den enslige høyttaleren i bunnen av telefonen. Du får riktig nok ikke stereo her, men den spiller både høyt og klart.

Skjermen i OnePlus 3 er et godt kompromiss.

Før vi blir for entusiastiske, så vil kanskje noen påpeke at skjermen «bare» har Full HD-oppløsning, og dessuten er av den såkalte PenTile-typen. Enkelt forklart betyr dét at pikslene er fysisk lenger unna hverandre, slik at den reelle oppløsningen blir lavere enn ved enkelte andre skjermtyper. I praksis har dette null, niks og nada å si når oppløsningen er såpass høy.

Det eneste bruksområdet der høyere oppløsning kunne vært fordelaktig, er ved bruk i VR-briller. I hverdagen er det imidlertid et fornuftig valg.

Med AMOLED får du dessuten langt livligere farger, langt bedre kontrast og et uendelig sortnivå takket være at hver enkelt piksel kan skrus av og på. Resultatet er at skjermen både bruker lite strøm og bedre tåler bruk i mer eller mindre direkte sollys.

Samtalelyden er for øvrig også svært god, og byr på både høyt volum, klar lyd og støykansellering. Også hodetelefoninngangen byr på god lyd, med et relativt detaljert og luftig lydbilde.

De enslige høyttalerne i både S7 Edge (øverst) og OnePlus 3 spiller bra.

Det eneste vi har å plukke på her er egentlig at volumet kunne vært et par hakk høyere – om ikke annet enn for å ha et par ekstra hakk å gå på. Slik det er nå kan du fint få tilfredsstillende volum ut av ørepropper og lettdrevne hodetelefoner, men da må du også dra effekten helt i taket.

Dedikert varsel-knapp og flust med tilpasningsmuligheter

Én av de første tingene man legger merke til når man tar OnePlus 3 i bruk, er den dedikerte varselbryteren på venstre langside av telefonen. Bryteren er teksturert, og dermed lett å finne. Den kan videre stilles i tre hakk, som alle aktiverer forskjellige lydmoduser på telefonen.

Den nederste er «vanlig» modus, og alle lyder og vibrasjoner tillates. I midten finner vi det som fra og med Android 5.0 har hett «Prioritert», der altså kun de varslingene du ønsker at skal nå igjennom (for eksempel alarmer) får lov til å bråke. Skyver du derimot bryteren helt opp, går OnePlus 3 inn i stillemodus. Med mindre du altså går inn i menyene og velger noe annet, altså.

Innstillingsmenyen er kun forandret minimalt fra standard Android.

For det er mange tilpasningsmuligheter i menysystemet, også for stille- og prioritets-modusene. Vi liker bryteren og mulighetene den gir, men enda bedre liker vi de tilpasningsmulighetene OnePlus gir brukerne sine. Her kan du rett og slett ta kontroll over en hel bråte ting.

Blant disse vil vi spesielt trekke frem tre tillegg som spesielt nyttige, kontra standard Android:

  1. Selvvalgte bunntaster: Klikker du på Innstillinger → Personlig → Knapper får du muligheten til å velge bort de fysiske tastene nederst på telefonen, til fordel for et sett virtuelle knapper. Om du vil, kan du også la den nedsenkede fingeravtrykksleseren fortsette å fungere som hjemknapp, og også bytte om på plasseringen av tilbake- og appveksler-tasten for både det fysiske og det virtuelle tastaturet. Bakgrunnslyset i de fysiske tastene kan også skrus av og på.
  2. Snarveier i bunntastene: I samme meny som nevnt over finner vi også de kanskje mest nyttige snarveiene vi har vært borti på lenge. Her kan du rett og slett programmere de tre bunntastene til å fungere som snarveier for andre tjenester – opptil seks stykker samtidig, faktisk. For eksempel kan du velge at et langt trykk på hjemtasten skal åpne kameraet, mens et langt trykk på tilbaketesten tar deg tilbake til det forrige programmet du hadde åpent. Et dobbelttrykk på appvekslertasten kan så ta deg inn i «Shelf»-en, for å raskt sjekke været eller ta et notat. Rett og slett genialt!
  3. Håndbevegelser: Ok, her er ikke OnePlus 3 helt alene, men du kan altså legge til det selskapet selv kaller «Håndbevegelser». Dette er kort og godt muligheten til å bruke den avslåtte skjermen til noe mer vettugt enn å samle opp fett og lommerusk. Ved å tegne enten «O», «V» eller «||» på skjermen, kan du henholdsvis åpne kameraet, skru på/av lommelykten eller stoppe/starte musikk. Og tegner du «>» eller «<» hopper du frem eller tilbake mellom sporene.

Alt dette er ting vi har satt stor pris på gjennom testperioden, og som vi gruer oss til å være foruten igjen. At ikke flere gjør som OnePlus og utstyrer telefonene sine med slik genuint nyttig og lettfattelig ekstrafunksjonalitet fremstår for oss som en gåte.

Det er mange tilpasningsmuligheter.

Av andre ting som er verdt å nevne er en lommemodus, som aktiveres dersom skjermen skulle finne på å skru seg på i lomma. Dermed klikker du ikke feil kode 10 ganger i lomma ved en feiltagelse.

Stryker du hånda et par centimeter over overflaten på en avslått OnePlus 3-skjerm, dukker dessuten en svart/hvitt-meny med klokke, dato og de nyeste varslingene. Praktisk om du ikke har lyst til å låse opp telefonen for å se om det har skjedd noe viktig.

OnePlus 3 har også en egen «Dark mode», som både er mer behagelig for øyene og energibesparende. Også fargebalansen kan enkelt stilles inn fra innstillingene

Som en skikkelig rosin i pølsa kan du også stille inn fargen på varslings-dioden øverst over skjermen, om du formodentlig skulle like sjokkrosa bedre enn de hvite varsellysene som er der som standard. Dette kan imidlertid være nyttig, ved at du legger inn fargekoder per type varsel eller per app, slik at du vet nøyaktig hva som varsles basert på diodens farge.

Det finnes også en rekke andre nyttige småting, som snarveier til inverterte farger og nattmodus – samt også Googles allerede medfølgende funksjonalitet.

Lite medfølgende programvare – men det som er, det er godt

Appene som kommer ferdig installert er et ganske spartansk utvalg, og utenom en egen filbehandler, kamera-appen, en bildeapp, meldingsapp og en musikkapp er alt standard Google-innmat. Dette betyr at du får en relativt ren telefon rett ut av boksen, men også at du må finne deg en skrivebordsløsning selv. Her er det etterhvert blitt mye å velge i, men Googles egen pakke er gratis og god. Også Microsofts Office-pakke er gratis på skjermer under 10 tommer.

Kalender, Filbehandler og Klokke.

En notatapp følger ikke med, men erstattes på sett og vis av Shelf-ens notatfunksjon. Derimot får du med både Kalkulator, Mail og Kalender fra Google, og alle fungerer ypperlig. Det er ytterst sjelden man støter på telefoner med bedre mail-apper enn Googles egen Gmail innebygget, og med Exchange-støtte innebygget er de fleste behov dekket.

Kalender-appen kan man kanskje diskutere om er den aller beste der ute, men undertegnede synes den fungerer bra – men den må tilvennes.

Den tidligere nevnte filbehandleren fungerer godt, men er kanskje litt i det enkleste laget. Det er lettere å få oversikt over filene via for eksempel File Commander, som har en mer avansert layout. Meldingsappen er en generelt en svært enkel sak i Material Design-stil. Du kan stille inn generelle innstillinger, individuelle innstillinger for hvert av de to SIM-kortene det er plass til i telefonen og få tilgang til et «arkiv» over slettede SMS-er.

Det er plass til to SIM-kort, men ikke minnekort.

Telefon-appen har heller ikke mye nytt å by på, ettersom den er hentet rett fra Googles egne arkiver. Det betyr enkelt og rent grensesnitt, og kontaktene bygget direkte inn i appen. Det er imidlertid også en Kontakter-app med her, men den er mest av alt en variasjon over telefonappen vi allerede har stiftet bekjentskap med.

Gmail, ringe- og meldingsapp.

Ellers er det egentlig lite å melde om her. Det kan nevnes at det finnes et par duplikat-apper, i form av Google-appene Hangouts, Photos og Play Music.

Dette er imidlertid ting OnePlus sannsynligvis ikke har hatt mulighet til å fjerne, siden Google pålegger produsentene å ha med minimum en viss pakke av deres apper. Det er heller ikke hverken plagsomt eller spesielt plasskrevende.

En finfin ting er at du ved oppstart får valget mellom to tastaturer: Google-tastaturet og SwiftKey. Undertegnede er – i likhet med veldig mange andre – en innbarket SwiftKey-bruker, så valget var dermed enkelt. Tastaturet er presist, og gir både god tilbakemelding og feilretting.

En av de aller beste kameratelefonene på markedet

Til slutt er det ikke til å komme utenom kameraet på 16 megapiksler, som har overrasket oss positivt. Svært positivt, faktisk. Dette er rett og slett en av de mest kapable kameraløsningene som finnes på markedet, og spesielt utmerker OnePlus 3 seg med overlegen støybehandling. Selv i nokså dunkle omgivelser blir resultatet stort sett veldig godt, og står seg selv mot telefoner som den hittil ubeseirede kamerakongen Samsung Galaxy S7.

OnePlus 3 tar i mange tilfeller bedre nattbilder enn Galaxy S7 Edge.

Undertegnede hadde med seg en Edge-variant av sistnevnte rundt under testperioden, og faktisk leverer OnePlus 3 i mange tilfeller bedre bilder enn Samsungs toppmodell. Spesielt i mørke omgivelser, altså, der Galaxy S7 sliter med mye støy fra bildebehandlingsmagien sin.

Fargene blir generelt også langt mer korrekte enn det Samsung greier å levere, og takket være en kombinasjon av både optisk og elektronisk bildestabilisering så greier telefonen å luke ut de fleste vibrasjoner.

Resultatet er skarpe, balanserte og støyfrie bilder ved nær sagt alle forhold. Noen ganger ønsker imidlertid kameraet å overeksponere bildene en smule, men ved hjelp av ett lite pek med fingeren kan man endre målepunkt og dermed korrigere eksponeringen. Det er også en finfin «slider»-funksjon som lar deg over- eller undereksponere bildene selv.

Bildene blir generelt svært gode.

Bildeknipsingen understøttes også av et kameragrensesnitt som er bedre enn det meste vi har sett. Her er det rett og slett tatt en skikkelig runde med støvsugeren, slik at de funksjonene du faktisk ser også er de du faktisk trenger.

Det er ingen overflødige ting, og alt er lett tilgjengelig. Her er rett og slett OnePlus nokså eksemplariske, spesielt kontra tidligere nevnte Samsung med flere.

Skal du virkelig folde ut vingene, er det imidlertid ikke til å komme utenom den manuelle modusen. Her har også OnePlus gjort en god jobb, og du får i bunn og grunn fire helt enkle valg: ISO, hvitbalanse, lukkertid og fokus.

Dette er det viktigste man trenger for å ta gode manuelle bilder på farten, og lar deg for eksempel ta lange eksponeringer om natten – helt ned i 30 sekunder, faktisk. De fire valgene er sortert i en vertikal rad, og trykker du på et ikon dukker det opp et kontrollhjul for innstillingen.

OnePlus 3 leverer bilder med svært lite støy, nesten uansett ISO.

Dette minner på mange måter om både tradisjonelle kameraers grensesnitt, og ikke minst Lumia-telefonenes absolutt overlegne grensesnitt for manuelle bilder – som er det eneste vi kan komme på som i skrivende stund overgår OnePlus på ren brukervennlighet.

Også frontkameraet er svært godt, og med samme blenderåpning som hovedkameraet sliter det heller ikke i dårlig lys. Skarpehten er generelt svært god, til tross for manglende optisk stabilisering.

Frontkameraet er veldig godt.

Oppløsningen på 8 megapiksler er mer enn nok for sjøliser, og ønsker du å fjerne urenheter, skjegg og alle naturlige konturer i ansiktet i sin helhet, så kan du jo alltids jekke litt i den obligatoriske skjønnhetsmodusen.

Dette er noe nær sagt alle kinesiske produsenter leverer med sine telefoner, og OnePlus er ikke noe unntak. Vi ville bare styrt unna, så får kineserne sminke seg digitalt om de absolutt vil det. For flere eksempelbilder, se bildekarusellen under!

annonse