Tek.no

Nyhet

Yahoo skal trolig lansere YouTube-utfordrer

Vil bli mer profesjonell og gi brukerne bedre betingelser.

Gil C/Shutterstock.com
2 Apr 2014 10:09

Blant videonettsteder på Internett har den Google-eide giganten YouTube enn så lenge få reelle konkurrenter. Tjenesten nådde én milliard brukere allerede for ett år siden, og i USA står YouTube, sammen med Netflix, for så mye som halvparten av båndbreddebruken.

Nå melder nettstedet Recode at Googles gamle rival Yahoo har planer om å starte opp en konkurrerende videotjeneste. Opplysningene skal stamme fra anonyme kilder med «kjennskap til saken».

Mer penger til opplasterne

Yahoos angivelig kommende videotjeneste skal visstnok ikke bli en kopi av den veletablerte YouTube-kjempen, men derimot en kvalitetsmessig bedre og mer profesjonell tjeneste.

Dette ønsker de å oppnå blant annet ved å tiltrekke seg de mest populære kanal-innehaverne på YouTube gjennom å tilby dem bedre økonomiske vilkår. Mer konkret vil dette for eksempel innebære å gi brukerne garanterte reklameinntekter fra videoene sine, og også muligheten til å selge reklameplass til annonsører selv, via Yahoos egne markedsføringsapparat.

YouTube har tidligere fått kritikk for den relativt lave andelen av reklameinntektene som opplasterne får beholde, som vanligvis ligger på 55 prosent for medlemmer av YouTubes såkalte partnerprogram.

Håndplukkede videoer

Innledningsvis vil Yahoo sin videotjeneste også bli mer «lukket» enn YouTube. Det betyr at det ikke vil være fritt frem for å laste opp videoer, men at videoene i stedet håndplukkes av Yahoo selv etter ulike kvalitetskriterier.

I og med at Yahoo selv ikke har bekreftet planene foreligger det ellers få tekniske detaljer om prosjektet. Én kilde hos Yahoo skal ha uttalt at selskapet arbeider med en ny plattform for tjenesten, mens andre har hintet om at Yahoo muligens vil kjøpe en eksisterende tjeneste, for eksempel den populære videotjenesten Vimeo.

Noe tidshorisont er heller ikke angitt, så inntil videre er det bare å vente på eventuelle offisielle kunngjøringer fra Yahoo selv.

Kanskje vil tjenesten være aktuell for denne svensken: Han har nemlig en av verdens mest populære YouTube-kanaler »

(via Techspot)

Les også
YouTube begynner å betale «lønn» til brukerne
Les også
Fikk en uavhengig video fjernet fra nettet
Les også
Nå går platebransjen etter YouTube-brukere
Les også
Får ikke avsløre hvem som stopper YouTube-filmene
Les også
Denne svensken har verdens mest populære YouTube-kanal
Les også
YouTube har nådd stor milepæl
annonse

Les også