Til hovedinnhold

Denne svensken har verdens mest populære YouTube-kanal

Felix Kjellberg har blitt stor på å snakke om spill.

Faksimile/YouTube

Blant oppsiktsvekkende YouTube-fenomener den siste tiden er det videoen til låten Gangnam Style av artisen Psy som utvilsomt har fått mest oppmerksomhet. Musikkvideoen er det mest sette klippet på nettstedet noensinne, og er nå oppe i over 1,7 milliarder visninger.

Det er ikke dermed sagt at kanalen hans er den mest populære. Nå kan nettstedet Tubefilter, som ukentlig setter opp lister over de 50 mest sette YouTube-kanalene, røpe at en svensk 23-åring har erobret denne tronen.

50 millioner på én uke

Det er Felix Kjellberg og hans kanal PewDiePie som nå kan smykke seg med tittelen mest sette YouTube-kanal, i alle fall for øyeblikket. Rangeringen gjelder for perioden 27.juni – 3. juli, en uke som resulterte i rett under 50 millioner visninger for den unge svensken.

PewDiePie tilhører en stadig mer populær kategori av spillrelaterte YouTube-kanaler. Videoene til svensken er en form for uhøytidelige «let's play»-videoer, hvor han tester ut spill og filmer med sine egne humoristiske reaksjoner og kommentarer.

Felix Kjellberg nærmer seg også toppen når det gjelder antall abonnenter, med over 9,9 millioner hittil. Komediekanalen Smosh, som for tiden innehar rekorden i antall abonnenter, har til sammneligning litt over 11 millioner.

Bak Felix' kanal for den samme perioden ligger den tyrkiske musikkvideokanalen Muyap, som fikk 45,6 millioner visninger, og en annen spillkanal ved navn Sky Does Minecraft, som hadde 35,5 millioner. Kanalen til Psy kom på fjerdeplass med 27,6 millioner visninger.

Om du ennå ikke har stiftet bekjentskap med den spilleglade svensken kan du sjekke ut hans mest sette video under.

Opplastningen på YouTube når stadig nye høyder:
Se hvor utrolig mye som lastes opp hvert minutt »

(Kilder: Tubefilter, via The Guardian, Business Insider)

annonse