Nyhet

Denne svensken har verdens mest populære YouTube-kanal

Felix Kjellberg har blitt stor på å snakke om spill.

Blant oppsiktsvekkende YouTube-fenomener den siste tiden er det videoen til låten Gangnam Style av artisen Psy som utvilsomt har fått mest oppmerksomhet. Musikkvideoen er det mest sette klippet på nettstedet noensinne, og er nå oppe i over 1,7 milliarder visninger.

Det er ikke dermed sagt at kanalen hans er den mest populære. Nå kan nettstedet Tubefilter, som ukentlig setter opp lister over de 50 mest sette YouTube-kanalene, røpe at en svensk 23-åring har erobret denne tronen.

50 millioner på én uke

Det er Felix Kjellberg og hans kanal PewDiePie som nå kan smykke seg med tittelen mest sette YouTube-kanal, i alle fall for øyeblikket. Rangeringen gjelder for perioden 27.juni – 3. juli, en uke som resulterte i rett under 50 millioner visninger for den unge svensken.

PewDiePie tilhører en stadig mer populær kategori av spillrelaterte YouTube-kanaler. Videoene til svensken er en form for uhøytidelige «let's play»-videoer, hvor han tester ut spill og filmer med sine egne humoristiske reaksjoner og kommentarer.

Felix Kjellberg nærmer seg også toppen når det gjelder antall abonnenter, med over 9,9 millioner hittil. Komediekanalen Smosh, som for tiden innehar rekorden i antall abonnenter, har til sammneligning litt over 11 millioner.

Bak Felix' kanal for den samme perioden ligger den tyrkiske musikkvideokanalen Muyap, som fikk 45,6 millioner visninger, og en annen spillkanal ved navn Sky Does Minecraft, som hadde 35,5 millioner. Kanalen til Psy kom på fjerdeplass med 27,6 millioner visninger.

Om du ennå ikke har stiftet bekjentskap med den spilleglade svensken kan du sjekke ut hans mest sette video under.

Opplastningen på YouTube når stadig nye høyder:
Se hvor utrolig mye som lastes opp hvert minutt »

(Kilder: Tubefilter, via The Guardian, Business Insider)

Les også
Denne svenske YouTube-stjernen tjener nesten 60 millioner kroner i året
Les også
Yahoo skal trolig lansere YouTube-utfordrer
Les også
Nå får YouTube mindre tullprat i kommentarfelt
Les også
Nå er YouTubes nerde-uke i gang
Les også
YouTube-opplastningen har nådd nye høyder
Les også
YouTube har nådd stor milepæl
Les også
Nå skal YouTube ta betalt
Les også
Nå er denne historisk
Les også
Har du sett denne på YouTube?
annonse