Til hovedinnhold

App gjør radioen til trådløst lydsystem

Er du en av de mange som har kjøpt Pinell Supersound II Internett/DAB og FM-radio? Da vil du om kort tid få full kontroll over radioene fra en app på iPhone.

I utgangspunktet høres det kanskje ikke så spennende ut med en fjernkontroll til radioen. Men etter å ha sett applikasjonen i aksjon er vi ikke i tvil om at den gjør det morsommere å eie en Pinell-radio. Applikasjonen gjør det nemlig lekende lett å søke etter musikk og radiostasjoner, eller å stille volum, bass og andre funksjoner på radioen ved hjelp av skjermberøringer på mobiltelefonen.

Full kontroll
I motsetning til fjernkontrollen som følger med radioen, så bruker applikasjonen Wi-Fi som bærer for signalet. Siden det er mulig å vekke radioen via Wi-Fi, så kan du betjene samtlige funksjoner på radioen så nær som én – du må fremdeles bruke hjulet på radioen for å koble deg til det lokale trådløse nettet.

Om du har flere radioer i hjemmet spiller ingen rolle. Du kan velge om de skal spille det samme, eller om du vil ha ulike stasjoner eller kilder på radioene, for eksempel om du vil høre nyheter på kjøkkenet og musikk i stua. Du behøver heller ikke å ha fri sikt til radioene for å kontrollere dem, så lenge mobiltelefonen og radioene er i det samme nettverket.

- Foreløpig er applikasjonen til godkjenning hos Apple, og hvor lang tid det tar før den er klar er det opp til Apple å avgjøre. Applikasjonen virker også med iPad, men er foreløpig ikke tilpasset med en egen versjon for store skjermer. I tillegg til programvaren på iPhone/iPad, så trenger du en Pinell Supersound II med oppdatert programvare, forteller Martin Kaardal, support og driftsansvarlig hos Pinell.

Med tiden skal applikasjonen også virke med Pinell Explorer.

Her er noen flere skjermdump som viser en del av funksjonaliteten i Pinells nye app:

annonse