Nyhet

Lumigon prøver igjen

Inviterer pressen til lansering av ny modell i København neste uke.

Det danske mobilselskapet Lumigon har ligget lavt i terrenget etter lanseringen av Lumigon T2 i mars 2012. Så lavt at vi en stund fryktet at hele selskapet var havnet under torva. Men de norske investorenes forsikring om at selskapet fremdeles ikke har meldt oppbud, har gitt næring til håpet om at vi ville få høre fra Lumigon igjen.

Og nå skjer det.

Vanntett smartmobil i «skandinavisk design»

Nøyaktig hva som skjer er vi usikre på, men 27. mars inviterer Lumigon til lansering av en ny smarttelefon. Invitasjonen er ledsaget av et bilde som viser en slankere smartmobil en Lumigons forrige modell. Telefonen er våt, noe vi antar betyr at den er vanntett, slik også Samsung S5 og Sony Xperia Z2 er.

Designen er en videreføring av T2, en elegant kombinasjon av glass og metall.

Les også: Sony Xperia Z2 tåler mer vann enn Samsung Galaxy S5

Større parti denne gangen

Lumigon T2 var smart da den ble lansert, men det tok så lang tid å få den til markedet at den langt på vei var utdatert da den kom i salg.Foto: Espen Irwing Swang, Mobilen.no

Hvilke andre egenskaper telefonen måtte ha vet vi ikke. Sist produserte Lumigon 10 000 eksemplarer av T2, og volumet var for lite til at telefonen noen gang dukket opp i norske butikker. Nå skal volumet være større, men om det er tilstrekkelig stort til at vi får se telefonen i Norge vet vi ikke.

Men det som er klart, er at selskapets har hentet inn frisk kapital ved å knytte til seg nye pengesterke investorer. Denne gang er det danske investorer som har bladd opp, og det har samtidig ført til at de norske investorene Otto Kalvø og Jan Gunnar Næss ikke lenger har noen stor aksjepost i selskapet.

Til Amobil.no sier Kalvø at de norske parhestene er ute av styret i Lumigon, og at selskapet nå på det nærmeste er heleid av dansker.

Les også: Lumigon T2 dukket opp i nettbutikker

Les også
Mobilmerkene som forsvant
Les også
Danskemobilen som vil være fjernkontrollen til TV-en din
Les også
Skandinavisk mobil utsatt igjen
annonse