Tek.no

Nyhet

Denne ninjakatten skal fronte Windows 10

De to andre maskotene er minst like merkelige.

Microsoft
22 Juli 2015 13:22

Windows 10 er knapt én uke unna, og for å feire at et helt nytt operativsystem er på vei har Microsofts utviklere laget noe helt spesielt: tre maskoter. Det melder The Verge.

Alle de tre maskotene inneholder en ninjakatt, men har hvert sitt dyr som katten rir på. Ikke helt vanlige dyr heller. Her snakker vi om en tyrannosaurus rex med gripeklør, en narhval med bacon på hornet og en flammesprutende enhjørning.

Logisk, ikke sant?

Basert på forskjellige interne spøker

Klassikeren «Ninjakatt på flammesprutende enhjørning» måtte selvfølgelig med. Foto: Microsoft

Men hva i all verden har dette med Windows å gjøre? Svaret er at det ikke har så mye med Windows å gjøre, men heller har sin opprinnelse fra en rekke interne vitser blant Microsofts utviklere og brukere.

Enhjørningen har vært med oss lengst, og stammer fra en illustrasjon lagt ut av Jason Heuser på nettforumet Deviant Art, med tilhørende tittel: Velkommen til internettet. Narhvalen er på sin side en referanse til frasen «The narwhal bacons at midnight», som brukes av Reddit-brukere for å identifisere andre brukere i offentligheten.

Tyrannosaurus Rex som bakgrunn? Det blir ikke mye tøffere enn det. Foto: Microsoft

Sist, men langt fra minst, er tyrannosauren en videreutvikling av en illustrasjon laget av en fan. Gripeklørne har vi ingen god forklaring på, men de er da ihvertfall underholdende.

Hele herligheten ble presentert av Microsoft i en egen post. Der la de også ut alle bildene i et utall formater og oppløsninger, slik at du lett skal kunne smekke på plass et nytt bakgrunnsbildet på enheten din. Så hvis du drømmer om å ha en baconnarhval med en ninjakatt som bakgrunn: fortvil ikke, det finnes her.

Det er ikke bare bakgrunnene i Windows 10 som er artige:
Stemmestyringstjenesten Cortana har også mange vitser på lager »

(Kilde: The Verge, Microsoft)

Les også
Denne brikken kjenner kattens territorie og vet hvor den er
annonse

Les også