Til hovedinnhold

Sammenligner Facebook med nikontin-avhengighet

For mange er det utenkelig å være offline i et døgn, ifølge nytt studie.

Like ille som å slutte å røyke: Flere av testpersonene sammenlignet det å være offline for et døgn som å være røykfri for en dag for en nikotinavhengig. Foto: Istockphotos.

Er du en av dem som nærmest får abstinenser hvis det går for lang tid uten bruk av sosiale nettmedier er du heller ikke alene. Ifølge en britisk undersøkelse fra Intersperience opplever svært mange det vanskelig dersom de ikke får brukt internettet, melder Comon.dk. Ikke overraskende er det de yngste nettbrukerne som opplever det vanskeligst å ikke være online, konkluderer rapporten.

Totalt ble over 1000 nettbrukere mellom 18 og 65 år spurt om sine nettvaner. Mens 53 prosent opplevde det vanskelig å være uten internettforbindelse oppga 40 prosent at de følte seg ensomme dersom de ikke fikk være online.

Offline i 24 timer

For å få til dette resultatet ble testpersonene bedt om å la være å bruke internett i 24 timer, noe flere av brukerne hadde store utfordringer med. Mens noen sammenlignet det med å prøve å kutte ut røyking og alkohol, karakteriserte flere opplevelsen som “sitt verste mareritt” og som “å få hånden kappet av”. Flere av brukerne oppga at de trøstet seg med å se på TV eller høre på radioen uten at det så ut til å hjelpe noe særlig. Noen andre nektet å slå av mobiltelefonen da de følte det ble for mye å være helt uten forbindelse med omverdenen.

Vanskeligst for de yngste

De yngre testpersonene var også de svakeste, ifølge rapporten. Flere klarte rett og slett ikke å holde ut uten internett i 24 timer. Totalt var det kun et fåtall av brukerne som syntes selve opplevelsen var positiv.

At spesielt den yngre garde hadde de største utfordringene knyttet til det å være “offline” ønsker Intersperience å studere videre. De skal gjennomføre en ny undersøkelse på brukere under 18 år.

Hva synes dere? Er vi rett og slett for avhengige av internett?

Les også:Spilling er like ille som kokain.

annonse