Til hovedinnhold

Nettet er viktigere enn å treffe venner

Unge mener internett er like viktig som brød og vann.

Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge. Foto: Cisco Norge

Det er på tide at internett får plass i Maslows behovspyramide. En ny undersøkelse utført av IT-selskapet Cisco viser nemlig at mange unge ser på internett som like viktig som mat og tak over hodet. Studien gir en god pekepinn på hvilke forventinger neste generasjons arbeidstakere vil ha når de skal ut i arbeidslivet.

For mange studenter og unge profesjonelle er internett blitt like viktig som de viktigste elementære behovene vi har. I en omfattende undersøkelse gjennomført av IT-selskapet Cisco svarer én av tre at internett er like viktig som oksygen, vann, mat og tak over hodet. Over halvparten svarer at de ikke kan leve uten internett – i noen tilfeller er det så viktig at de ville valgt tilgang til internett fremfor det å eie en bil, date en potensiell kjæreste eller feste med venner. I undersøkelsen Cisco Connected World Report 2011 er nærmere 3000 studenter og unge profesjonelle under 30 år fra 13 land verden over intervjuet om deres internettbruk.

Noen nøkkelfunn i rapporten:

  • Mer enn halvparten av respondentene svarer at de ikke kan leve uten internett og anser internett som en «integrert del av livet sitt».
  • Hvis de måtte velge mellom internett og det å eie en bil ville to av tre valgt internett.
  • To av fem studenter svarer at internett er viktigere for dem enn dating, omgang med venner og musikk.
  • Mer enn én av fire studenter svarer at det å være oppdatert på Facebook er viktigere enn festing,dating, musikk eller «fysisk» omgang med venner.

Videre viser undersøkelsen at de unge foretrekker nye, mobile enheter som smarttelefon fremfor tradisjonelle medier for å få tilgang til informasjon:

  • For én av fem studenter er smarttelefonen den viktigste enheten de bruker til daglig, mens det samme antallet svarer at de bruker en stasjonær PC til daglig.
  • Mindre enn én av ti studenter og unge profesjonelle svarer at TV er det viktigste teknologiske mediet i deres dagligliv.
  • Bare én av 25 anser aviser som deres viktigste kilde til informasjon.
  • To av fem studenter har ikke kjøpt en eneste «fysisk» bok i løpet av de siste to årene – eller noensinne.

- Undersøkelsen gir oss en unik innsikt i forventningene til neste generasjons arbeidstakere. Det er ingen tvil om at mobilitet, fleksibilitet og tilgang til sosiale medier kommer til å bli stadig viktigere fremover, og at nye, mobile plattformer som smarttelefoner og nettbrett vil være det foretrukne arbeidsverktøyet framfor en stasjonær jobb-PC, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge i en melding.

- Dette er en virkelighet mange bedrifter ikke har tatt inn over seg, men som de blir nødt til å måtte forholde seg til. Disse resultatene bør få bedrifter til å begynne å planlegge og tilrettelegge for den nye generasjonen slik at de kan tiltrekke seg de beste hodene. For eksempel vil tilgang til sosiale medier være høyt prioritert hos fremtidens arbeidstakere, avslutter Myrland i meldingen.

annonse