Nyhet

– Spilling er like ille som kokain

Av: Lasse Lervik, Gamer.no

Alle oss med bestemødre har nok hørt at spilling kan føre til alskens snodige lidelser, og at det slettes ikke trenger å være sunt. Noen tar det enda lengre, slik som da det tidligere ble hevdet at Bulletstorm kunne føre til sexkriminalitet og overfallsvoldtekter. Rekken med absurde utsagn har nå blitt enda et hakk lengre.

Ifølge spillbladet MCV UK hevder den britiske terapeuten Steve Pope at spilling kan sidestilles med bruk av det kraftige narkotiske middelet kokain. Utsagnet skal ha rot i et radiointervju Pope foretok med BBC Radio 5Live i går, der han diskuterte skadene av TV-spilling.

– Å bruke to timer på en «spillstasjon» tilsvarer en brukerdose kokain i forhold til rusen det tilfører hjernen. Dette er vår generasjons stille drapsmann. Nå har vi kommet til den andre generasjonen med spillere som har vokst opp med konsoller. Spillavhengighet kan også skli ut til vold, siden spillere kan gjøre fantasiene sine til virkelighet etter å ha leket seg med voldsspill, sa den kontroversielle terapeuten til statskanalen.

Briten refererer aldri til noen faktiske kilder, og utsagnene har skapt mye oppstyr i bransjen. Det er ikke kjent hvilken befatning Pope selv har hatt med TV-spill, men han innrømmer nå at han aktivt har skapt en antikampanje mot TV-spill som han kaller «et personlig oppdrag for å spre beskjeden». Han ber blant annet foreldre rive spillspakene ut av hendene på barna sine.

– Dette er landets raskest voksende avhengighet, og den påvirker unge mennesker både kroppslig og mentalt. Gå opp til barnas rom og riv spillstikken ut av hendene deres. De fleste vil reagere som alkoholikere som blir fratatt spriten sin. Det er skremmende.

Steve Pope har foreløpig ikke fått støtte av noen andre fagpersoner i utsagnene sine, og det er nok derfor ingen grunn til å ta dette for god fisk riktig enda.

Toppbildet er tatt av brukeren Foxtongue fra Flickr, og benyttes i henhold til bildets Creative Commons-lisens.

Les også
– Voldelige spill bryter ned de moralske stoppmekanismene
Les også
Fravær av mobil skaper angst
Les også
– Tre timer spilling om dagen er nok
Les også
– Internett er like farlig for hjernen som kokain
Les også
Nettet er viktigere enn å treffe venner
Les også
Sammenligner Facebook med nikontin-avhengighet
Les også
Dette skremmer oss i spill
Les også
Nord-Korea bruker gullfarming for å fylle statskassa
Les også
– Voldelige spill gir mindre vold
Les også
Nå er det offisielt
Les også
Vil plukke hjerner med spillutstyr
Les også
– Takk for gratisreklamen, Fox News
Les også
Sniktitt: The Secret World
Les også
– Krigsspill er bra for psyken
Les også
PC-spilling opp 20 prosent i 2010
Les også
– Dette spillet må forbys
Les også
Anmeldelse: Bulletstorm
annonse