Til hovedinnhold

Threadrippers emballasje ser ut som en million kroner

AMD vet å kle seg til prosessorkrigen.

AMD
Vegar Jansen

GPU- og CPU-produsenten AMD kunne tidlig i sommer fortelle om den kommende entusiastmodellen Ryzen Threadripper – der toppmodellen med betegnelsen 1950X til 999 amerikanske dollar har 16 kjerner.

AMD

Nå har AMDs toppsjef Lisa Su også vist frem hvordan de nye prosessorene skal pakkes inn. Og hvis du liker store ting, kommer du trolig til å elske denne emballasjen.

Hele pakka er på størrelse med en liten PC, der fronten består av et Ryzen Threadripper-merket vindu du kan skimte selve prosessoren gjennom.

I en twitteroppdatering lover Su at vi skal få vite mer om både Threadripper og grafikkortene basert på Vega-arkitekturen under grafikkortmessa Siggraph, som skal gå av stabelen den 30. juli.

Snart i butikkene

Der bekrefter også AMD at de nye prosessorene vil være å finne i butikkhyllene i begynnelsen av august måned, så det er slett ikke utenkelig at den offisielle lanseringen også vil skje i løpet av Siggraph-messa.

AMDs toppsjef Lisa Su med Ryzen Threadripper i retailforpakningen.
AMD

I tillegg til toppmodellen med 16 kjerner og 32 prosesstråder med Simultaneous Multithreading (SMT), regner vi også med å få servert Ryzen Threadripper 1920X med 12 kjerner og 24 tråder. Threadripper 1950X og 1920X forventes å ha grunnfrekvenser på henholdsvis 3,4 GHz og 3,5 GHz.

AMD

Fysisk sett er Ryzen Threadripper en stor prosessor. Derfor krever den også et nytt hovedkort, der sokkelen har betegnelsen TR4 og brikkesettet heter X399.

De nye prosessorene vil ta opp kampen med Intels nye Core X-serie, og det til en lavere pris per prosessorkjerne. Til sammenligning koster den tikjernede Core i9-7900X like mye som Ryzen Threadripper 1950X med seksten kjerner.

Så kommer Coffee Lake:
Spesifikasjonenene til tre sekskjernere er lekket >>>

(Kilde: SweClockers)

annonse