Nyhet

LG avslører sin første 8K-TV klar for markedet

Dette blir lansert neste uke.

Den store teknologimessa CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas sparkes for alvor i gang om noen få dager, men tradisjonen tro er det noen aktører som ikke har planer om å holde så altfor hardt på hemmelighetene.

LG har i det minste lettet på sløret og lover oss noe høyoppløst å hvile øynene på for redaksjonens lykkelige utsendte. De nevner blant annet en 88-tommers 8K OLED-TV og en 75-tommers 8K-modell med vanlig LED, for ikke å glemme en ny supertynn «wallpaper»-TV.

Disse blir selskapets første kommersielt tilgjengelige 8K-TV-er, selv om de viste frem en tidlig versjon av den samme modellen på IFA-messen. De er imidlertid ikke først på markedet med en 8K-TV. Allerede i høst testet vi Samsungs utrolige 8K-TV.

I sentrum for LGs CES-lansering står også andregenerasjons Alpha 9-prosessor og godsaker fra HDMI 2.1-spesifikasjonen. Men la oss først se litt nærmere på de mest attraktive modellene.

Toppmodellen Z9: 88-tommers 8K OLED

Dette OLED-flaggskipet er altså på 88 tommer og har 8K-oppløsning, som betyr 7680 x 4320 punkter, eller rundt 33 millioner piksler å holde styr på. Den har vært vist fram før, men da var det mer som en prototype å regne.

På CES regner vi med å se en fiks ferdig utgave som ikke er så altfor langt unna butikkhyllene. Vi gleder oss.

SM99: 75-tommers LED

NanoCell TV heter det nå.

Alle vet at LED høres fryktelig gammeldags ut, så LGs markedsføringsavdeling har kommet opp med et nytt navn for selskapets nye LED-toppmodeller: «NanoCell TV».

Ifølge pressemeldingen er «dette for å fremheve bildeforbedringen som bygger på NanoCell-teknologi (NanoColor), fargenøyaktigheten ved en videre betraktningsvinkel (NanoAccuracy) og det nesten kantløse, eksklusive designet (NanoBezel)».

Så vet du det.

W9: 4K «wallpaper» OLED (65- og 77-tommer)

En annen spennende OLED-modell som skal vises fram er den meget tynne W9. Den er ikke riktig like tynn som tapet, men at den ikke gjør mye ut av seg der den henger stemmer jo.

Heldigvis følger det med en Dolby Atmos-sertifisert lydplanke, slik at det ikke bare er stumfilm og Tekst-TV den duger til.

Ny teknologi må til

Flere piksler holder som kjent ikke alene – det må også til nyere teknologi og bedre bildebehandling for å sy sammen hele opplevelsen.

Andre generasjons Alpha 9-prosessor skal naturligvis være den beste LG har snekret sammen hittil, og det er derfor denne som skal inn i toppmodellene. Denne vil kunne analysere både innholdet og TV-ens omgivelser for å sikre best mulig gjengivelse. HDR-støtte er naturligvis også på plass.

Prosessoren kan dessuten visstnok kunne gjøre underverker med lyden, eksempelvis ved å tydeliggjøre stemmer eller gjøre om stereolyd til virtuell 5.1-surround.

Talestyringsstøtten utvides også. Ved siden av sitt samarbeid med Google Assistent, kommer nå i tillegg Amazon Alexa med i 2019-modellene med ThinQ AI.

VRR (variable refresh rate) er veldig greit for spilling.

Av andre nyheter har vi altså dette med HDMI 2.1. Ikke hele 2.1-pakka blir tilgjengelig, men spillere vil kunne glede seg over variabel oppdateringsfrekvens (VRR og automatisk innstilling av optimal responstid (ALLM), som sammen med høy bildefrekvens (HFR) opptil 120 bilder i sekundet bør sørge for en jevn opplevelse.

Vi må også nevne eARC som støtter de nyeste lydformatene til hjemmekinoen din med ukomprimert 5.1- og 7.1-surroundlyd.

Ellers har vi jo nevnt at alle de kommende toppmodellene fra LG har støtte for trådløs lyd:
WiSA overgår både Bluetooth og Wi-Fi >>>

(Kilde: Pressemelding | Digital Trends)

Les også
LG avslører verdens første 8K-OLED-TV
Les også
Nå er HDMI 2.1 lansert
annonse