LG avslører verdens første 8K-OLED-TV

Og den er hele 88 tommer stor.

IFA-messen er så smått i gang i Berlin, og LG er en av selskapene som er tidlig ute med å gi oss en smakebit på hva som venter oss på messegulvet. De kan nemlig friste med verdens første OLED-TV med 8K-oppløsningen.

At det er nettopp LG som er først ute med dette er ingen overraskelse. De er tross alt alene om å produsere store OLED-paneler i store nok størrelser til å brukes i TV-er. Med den nye oppløsningen tar teknologien et steg videre fra dagens 4K-standard.

– 4K OLED spilte en viktig rolle i å transformere TV-bransjen, og LG er overbevist om at 8K OLED vil gjøre det samme, forteller Brian Kown, konsersjef i LG Home Entertainment Company.

Tidligere i år slapp Sharp en 8K-TV i Europa, men den hadde LCD-panel.

33 megapikslers bilde

Oppløsningen på den 88 tommer store OLED-TV-en er 7680 x 4320 punkter, eller rundt regnet 33 megapikslers oppløsning. Det betyr en ekstrem skarphet som egner seg godt til nettopp store TV-er.

Utover at OLED-skjermen er på 88 tommer og takler 8K-oppløsningen, er likevel LG sparsommelige med å si noe mer om hvilke spesifikasjoner den nye giganten har. Likevel er det sannsynlig å tro at for eksempel selve rammen er like syltynn som mange av selskapets eksisterende modeller har for vane å være.

Hva skal du se på?

Per i dag er det veldig lite innhold som produseres i 8K-oppløsning. Bransjen har hatt for vane å ligge minst et hestehode foran innholdsleverandørene i mange år. For eksempel var det lite å se på i starten da 4K-TV-ene først kom, noe som har tatt seg opp betraktelig de siste årene.

Likevel er dette nok starten på en ny maktkamp mellom de ulike produsentene. Vi har tidligere sett 8K-prototyper fra andre produsenter som Samsung og Sony, og ryktene tilsier at nettopp hovedrivalen Samsung vil lansere sin 8K-modell senere i uken.

LG sier ingenting om prisen eller tilgjengeligheten på denne nye råtassen, og trolig vi du nok måtte vente en stund før noe tilsvarende finner veien til butikkhyllene – nærmere bestemt til 2019 skal vi tro LG.

Når den først kommer, vil nok lommeboka få seg en kraftig smell, som den ofte får om man vil være tidlig ute med å kjøpe ny teknologi.

Det blir spennende å se videre utover uken hvilke andre produsenter som eventuelt hiver seg på bølgen med TV-er som kan gi deg 8K. Det er bare å spenne fast setebeltene, ettersom våre utskremte i Berlin tar en nærmere kikk på alt som kommer.

Les også
LG avslører sin første 8K-TV klar for markedet
Les også
Hollywood-profiler hardt ut mot innstilling du har på TV-en din
Les også
OnePlus går fra å lage mobiler til å lage TV
Les også
Disse får oppfølgere nå, derfor kommer prisene til å stupe
Les også
Dette er en av de heftigste TV-ene som er laget hittil
Les også
Nå skal 8K-skjermene til Europa
annonse