Til hovedinnhold

Garmin lanserer Iphone-navigasjon

Garmin har så langt ikke laget GPS-programvare til andre enheter enn sine egne. Nå lanserer imidlertid selskapet Streetpilot til Apples Iphone.

Det nye navigasjonsprogrammet har allerede nådd frem til App Store, men bare i USA og Canada inntil videre. Prisen har landet på 40 dollar, tilsvarende 236 norske kroner.

Streetpilot for Iphone skal komme med alt du er vant med fra Garmins egne enheter, som steg-for-steg-navigasjon med tale, interessepunkter, fartsgrenser og så videre.

I tillegg vil programvaren kunne håndtere musikken din, slik at den kan spilles av mens du kjører og dempes når GPS-en vil ha oppmerksomheten din. Omtrent slik som andre GPS-programvarer som du finner i App Store altså.

Om Streetpilot er planlagt også til Android er foreløpig usikkert, men tre andre programmer har selskapet lansert til Android:

GTU 10 er et sporingsprogram du kan bruke for å se hvor bekjente er, dersom de tillater det, og for å eksempelvis spore bilen eller båten din, i tilfelle tyveri.

Mymechanic bruker Bluetooth for å koble seg til en Ecoroute-modul som kobles til bilens systemer slik at du kan få informasjon fra bilen din og rett på mobilskjermen. Det kan være turbotrykk, temperaturer, effekt og annet bilen måtte meddele gjennom diagnoseporten (OBD II).

My-Cast Lite er en gratisapplikasjon som gir deg en avansert værmelding med radarbilder.

Les også vår test av navigasjonsprogrammer for Iphone »

(Kilder: gsmarena.com, computerworld.com)

annonse