Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Navigatorer for skog og mark

Introduksjon og testvinnere

En GPS er et fantastisk nyttig verktøy enten du går en dagstur til nærmeste fjelltopp eller er på en lengre tur i skog og mark.

På en håndholdt GPS kan du legge inn favorittsteder, slik at du finner tilbake til de gode jaktpostene og fiskestedene, du kan sjekke når solen står opp og går ned, du kan måle arealer, du kan se turloggene dine og mye mer.

Vi har testet fire av de mest populære GPS-ene for skog og mark, og forskjellene brukervennlighet og funksjonsrikhet er store.

Se oversikten over GPS-enes funksjoner her »

Testvinner: Garmin Oregon 450

Garmin Oregon 450 er testens beste GPS i forhold til prisen. Denne er best på brukervennlighet, og skjermen er stor nok til å gi svært god oversikt.

Trykkskjerm er kanskje enda litt uvanlig på GPS-er av denne typen, men dette stiller altså Oregon 450 med. Vi synes dette gir den beste brukervennligheten, og det går lett som en lek å bla i kart, markere punkter og alt annet du bruker en GPS til.

Imidlertid har dette også sine svake punkter, som at du for eksempel ikke enkelt kan bruke GPS-en med votter på hendene og det er vanskeligere å bruke en trykkskjerm enn taster når du er i bevegelse.

Oregon 450 stiller med alle de funksjonene du kan forvente å finne i en GPS, inkludert høydemåler og digitalt kompass. En 3D-funksjon gjør at du svært enkelt kan orientere deg om terrenget rundt deg.

Alt i alt får du mye GPS for pengene om du velger Oregon 450.

PS: Garmin Oregon 550 er prikk lik Oregon 450, men leveres med et 3,2 megapiksels kamera som markerer hvor du har tatt hvert enkelt bilde. Denne koster 500 kroner mer enn Oregon 450.

Les hele testen av Oregon 450 »

En god nummer to: Garmin GPSmap 62s

Mange vil ha taster foran trykkskjerm, og det finnes fordeler og ulemper ved begge løsninger. Dersom du vil bruke GPS-en aktivt mens du går og med votter på nevene, trenger du en som opereres med taster.

GPSmap 62s er litt vanskeligere i bruk fordi du har flere menyer å forholde deg til og du må gå litt omveier for å gjøre enkelte ting. Dette er nødvendig fordi du forholder deg til et taster i stedet for en stor trykkskjerm skjerm, og GPSmap 62s må fortsatt sies å være enkel i bruk selv om trykkskjermvariantene er hakket mer intuitive.

Denne GPS-en stiller også med høyest minnekapasitet i testen, og er absolutt et godt alternativ.

Les hele testen av GPSmap 62s »

De andre produktene

Garmin Dakota 10 er den minste og letteste GPS-en i testen, og attpåtil den billigste. Vi savner imidlertid minnekortstøtte, digitalt kompass og ekte høydemåler.

Les testen av Dakota 10

Satmap Active 10 er den minst brukervennlige GPS-en i vår test. Den er samtidig stor og upraktisk, dyr og mangler en hel del funksjoner som konkurrentene stiller med. Kartene er heller ikke like god som hos Garmin.

Les testen av Active 10 »

Oversikt over funksjonene i de forskjellige GPS-ene finner du på side 2. På side 7 kan du lese mer om hvilke kart du får kjøpt til de forskjellige GPS-ene, og på side 8 får du et overblikk over hvordan testen ble utført.

Finn de laveste prisene i prisguiden: