Nyhet

W3C tester HTML5-støtte

Organisasjonen World Wide Web Consortium (W3C), som utvikler og eventuelt anbefaler webstandarder som HTML og CSS, har offentliggjort en såkalt HTML5 conformance test – den skal teste faktorer som attributter, audio, video, canvas, getElementsByClassName, foreigncontent og xhtml5.

HTML5 conformance test er en test av interoperatibilitet, det vil si den skal teste ut hvor godt to eller flere systemer eller komponenter samarbeider med hverandre. Dette er en test som er blitt godkjent av W3Cs arbeidsgruppe for HTML.

Vinneren av denne testen vil nok komme som en overraskelse på mange, nemlig Internet Explorer 9.0 Preview 6 – en forhåndsvisning av IE9 som ble lagt ut fredag i forrige uke. Chrome 7.0 beta kommer på andre plass, mens Firefox 4.0 beta 6, Opera 10.60 og Safari 5.0 henger etter, ifølge denne testen.

Ikke neutral test

Nettstedet wired.com kommer med skarp kritikk av denne testen som er blitt offentliggjort av W3C. Kritikken går blant annet ut på at testen er meget begrenset, og dekker kun områder hvor IE9 kan vise til gode resultater – dermed kan ikke testen sies å være neutral.

(Kilde: Neowin)

Les også
– HTML5 er ikke klar
Les også
De beste CSS-sidene
annonse