Til hovedinnhold

Apple avslører mobilplaner

(En av mange konseptmodeller)

Etter flere år med rykter og spekulasjoner, kan det nå se ut til at vi snart skal få svaret på gåten om en mobiltelefon fra Apple.

Om det var en forsnakkelse, vites ikke. Uansett lettet Apple uvanlig mye på sløret under en konferanse sist onsdag, hvor selskapet diskuterte både resultatene for årets andre kvartal og fremtidsutsikter videre.

Konfrontert med Sony Ericssons sterke salg av Walkman-telefoner, skal Apples finansdirektør, Peter Oppenheimer, ha sendt sterke signaler om at Apple har planer om å gi Walkman-telefonene konkurranse.

- Når det gjelder mobiltelefoner, tror vi ikke at dagens mobiltelefoner er de beste musikkspillerne. Det tror vi iPod er. Men dette kommer til å forandre seg etter hvert. Og vi sitter ikke og gjør ingen ting, svarte Oppenheimer.

Innen tre måneder?
Uttalelsen kan tolkes dithen at Apple er godt i gang med sin egen mobiltelefon. I følge nettstedet MacNN, skal Oppenheimer også hentydet at selskapet vil komme med en mobiltelefon allerede i løpet av de neste tre månedene.

- Vi er veldig sikre på at vi er i stand til å konkurrere i markedet. Og vi er veldig begeistret for våre kommende produkter, og du vet at jeg ikke kan kommentere det, uttalte Oppenheimer på konferansen.

Det gjenstår å se hva slags mobiltelefon Apple eventuelt vil komme med. Selskapets samarbeid med Motorola om den famøse ROKR-telefonen vitner om at de hittil har vært svært forsiktige med å lage noe som kan ødelegge for salget av iPod-spillerne.

Men skal vi ta Apples siste uttalelser for god fisk, kan det virke som om selskapet har store planer om å la musikktelefoner overta arven etter iPod-spillerne. Men om det stemmer, vet bare Apple.

(Kilder: Engadget, MacDailyNews, MacNN)

Les også
iPhone kommer ikke
Les også
Apple iPhone avslørt?
Les også
Kommer iPhone nå?
annonse