Til hovedinnhold

Apple iPhone avslørt?

Det er få selskaper som har vært gjenstand for så mange mobilspekulasjoner som Apple, og det til tross for at selskapet aldri har hatt noe i telebransjen å gjøre. De siste fem månedene har imidlertid spekulasjonene gått over til konkrete rykter, og alt fra finansanalytikere til undergrunnseksperter har sagt at Apple har en iPhone i ermet.

Fredag kunne imidlertid det japanske mediehuset Nikkei melde at Apple og et japansk elektronikkfirma, Softbank Corp, har inngått et samarbeid om utvikling av en egen iTunes-telefon for det japanske markedet. I rapporten skriver Nikkei at sluttproduktet skal bære det japanske merkenavnet Softbank i tillegg til Apple, og er et ledd i Softbank Corps strategi om å få større markedsandel i det japanske telemarkedet.

Om kildene til Nikkei stemmer er det en bekreftelse på årevis med rykter om at Apple nå går inn på mobilmarkedet. Etter katastrofesamarbeidet med Motorola om Rokr har mange ment at Apple ville gå inn på mobilmarkedet på egen hånd, og om fredagens rapport fra Nikkei stemmer vil altså spekulantene få rett.

Forøvrig nevner rapporten til Nikkei spesifikk informasjon om at den kommende Apple-telefonen vil ha mulighet til å laste musikk direkte ned fra Apples iTunes-butikk, og at prisen per sang vil være den samme som i dagens butikk. Telefonen skal være klar for markedet i løpet av år 2006.

Men selv om påstanden til Nikkei skulle stemme, vil det fortsatt ikke bety at vi her til lands vil få noen glede av en egen iPhone med det første. Apple-telefonen skal ifølge rapporten kun selges på det japanske markedet, og ikke utenfor. Men en satsning i Japan vil samtidig bety at Apple krysser en magisk grense, og dermed lettere vil kunne lansere en iPhone for det globale markedet.

(Kilder: Reuters India, Nikkei)

annonse