Mobilen du selv lader opp

De stadig nye mobilmodellene er ofte kjedsommelig like både når det gjelder utseende og funksjonalitet. Her er imidlertid en litt annerledes variant.
Denne spesielle mobilen med QWERTY-tastatur fra Kyocera kan foldes sammen som en lommebok. Den genererer ifølge Engadget energien sin fra menneskelig interaksjon.

Kinetisk energi

Vi har tidligere skrevet om en hybrid av en luksusmobil som benytter seg av en kinetisk rotor som i et mekanisk armbåndsur for å forsyne telefonen med strøm.
EOS-mobilen fra Kyocera benytter seg nå av en lignende teknologi. Jo mer du bruker telefonen, jo mer kinetisk energi vil bli gjort om til elektrisk oppladning gjennom en rekke knøttsmå generatorer.

Ikke ferdig

Mobilen er foreløpig i et tidlig utviklingsstadium, men selskapets team i San Diego og Bangalore håper at de kan implementere teknologien i mobiler for salg i nærmeste fremtid.

Kanskje vil neste versjon av EOS-mobilen benytte seg av solcellelading i tillegg til kinetisk energi? Da kan det i så fall åpne for et mulig samarbeid med LG eller Samsung, som har sagt at de satser på solcelle-mobiler.

Les også
Solcelledrevne mobiler er fremtiden
Les også
Nokia kaller tilbake mobillader
Les også
Nokia satser på Qi-energi
Les også
Solcellemobil av resirkulerte materialer
Les også
Lad mobilen i løse lufta
Les også
Fra klokker til luksusmobil
Les også
Solceller og HD-video fra Samsung
Les også
Fremtidens mobil må ikke lades
Mer om
annonse