Til hovedinnhold

Nå kan alle lage sine egne geofiltre i Snapchat

«On demand» geofiltre rulles ut i Norge og deler av Europa.

Niklas Plikk, Tek.no/Snap

Snapchattere i flere europeiske land kan fryde seg over en ny funksjon i dag. Nå rulles nemlig «on demand» geofiltre ut til en håndfull nye land.

Geofiltre kan nok bli populært ved bursdager.
Snapchat

Dette har vært tilgjengelig i USA og Canada, men i dag rulles det også ut i Norge, Storbritannia, Frankrike, Nederland, Danmark, Sverige og Finland.

Du kjenner kanskje til geofiltre allerede – dette er de tegningene eller «pynten» som kan legges oppå et bilde og kun er tilgjengelig når du er på et bestemt sted.

Frem til nå har det bare vært visse offentlige eller kommersielle aktører som har hatt muligheten til å lage sine egne geofiltre her på berget.

Lag ditt eget

Nyheten nå er at hvem som helst kan lage sitt eget geofilter som alle innenfor et visst område kan bruke når de snapper derfra.

Som eksempler trekker Snapchat selv fram begivenheter som bursdager eller bryllup.

Området geofilteret skal dekke velger du selv, men det er naturligvis en minimums- og maksimumsgrense. Varigheten på filteret kan settes fra noen timer til flere dager.

Prisen varierer på varighet og størrelse på «geogjerdet».
Snapchat

Geofilteret kan du i teorien designe fra grunnen av og laste opp, men mange vil nok snarere velge å bruke Snapchats innebygde Creative Studio.

Der er det mulig å velge blant et utall teamer, maler og design som videre kan personaliseres med tekster, bitmojier og stickere.

Ikke gratis, ikke plutselig

Snapchat leker ikke butikk, og skal ha fra 65 norske kroner dersom du vil ha ditt eget geofilter. Prisingen vil avhenge av størrelsen og varigheten på «geogjerdet».

Området som skal dekkes kan være på minimum 1800 kvadratmeter og maksimum 450 000 kvadratmeter.

Du kan heller ikke være fullstendig spontan – hvis du vil ha et geofilter på plass til en spesiell anledning, lønner det seg å planlegge litt. Geofilteret må nemlig først godkjennes, og det tar ifølge Snapchat omtrent én arbeidsdag.

Slik gjør du det:

  • Åpne Snapchat
  • Trykk på bitmojien din i øverste venstre hjørne
  • Trykk på innstillingsikonet
  • Trykk On-Demand Geofilter
  • Lag filteret ditt
  • Velg når og hvor du ønsker at geofilteret ditt skal vises
  • Betal via appens betalingstjeneste
  • Send inn til Snapchat
  • Besøk ønsket område til ønsket tid

Tjenesten rulles ut fra og med i dag, så hvis du ikke finner knappen enda vil den trolig dukke opp veldig snart, etter en oppdatering.

Slik funker Snapchats Memories-tjeneste:
Lar deg lagre og dele bildene på nye måter >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse