Til hovedinnhold

Slik funker Snapchats nye «memories»-tjeneste

Dette er den nye, store oppdateringen av den populære bildedelingsappen.

Snapchat/YouTube

Snapchat var i utgangspunktet kjent for sine kortvarige, kjappe bildemeldinger, men har etter hvert utvidet funksjonaliteten en del, blant annet med «Stories»-funksjonen. Nå melder Snapchat om en ny, stor oppdatering av appen.

Den nye funksjonen heter «Memories» og beskrives av som en ny måte å lagre snap-bilder og historier i appen på.

Kombinér historier og søk med stikkord

Memories-funksjonen kan for eksempel brukes til å lage nye historier av bilder du allerede har tatt, i tillegg til å kombinere flere forskjellige historier sammen til én lengre historie, om du skulle ha lyst til det.

Funksjonen gjør det blant annet enkelt å lete frem bilder med stikkord.
Snapchat/YouTube

Ikke minst byr den nye oppdateringen på en enkel måte å lete frem eldre snaps eller historier på, gjennom å simpelthen skrive inn stikkord i søkefeltet. Funksjonen bruker bildegjenkjenningsteknologi, slik at man for eksempel kan søke etter «hund», og få opp alle hundebildene du har tatt.

Om det er bilder du ikke har lyst til at andre skal se når de blar gjennom innholdet, gjør Memories-funksjonen det også mulig å enkel flytte bestemte, private bilder til en egen «My Eyes Only»-seksjon.

Rulles ut de neste ukene

Du kan også dele bilder fra Memories til venner, eller til historien, og om du gjør det vil snap-bilder som er tatt for mer enn én dag siden dukke opp med en ramme rundt seg, slik at andre kan se at det ikke er helt nytt.

Memories-oppdateringen skal ifølge Snapchat rulles ut i løpet av den neste måneden, og det er uvisst når den vil bli tilgjengelig for alle. Mer informasjon finner du hos Snapchat, og se også introduksjonsvideoen under.

Messenger har nå tatt igjen Snapchat:
Hele ni av ti unge voksne bruker nå Facebook-appen »

(Via The Verge)

annonse