Til hovedinnhold

Western Digital satser på ekstern lagring for gamere

Si hei til WD_Black.

Western Digital
Vegar Jansen

Harddisk- og SSD-produsenten Western Digital blåser nå nytt liv i sin tradisjonsrike «Black»-serie – nå i form av eksterne lagringsenheter for moderne spillere med bærbare PC-er og spillkonsoller.

Western Digital

Nyere spill kan jo som kjent ta ganske mye plass, og alternativet til å slette spill du har tatt en pause fra, kan da være å utvide kapasiteten.

Hele serien har fått navnet WD_Black Game Drive, og kommer i diverse størrelser, formater og utførelser.

Til sammen får vi fem forskjellige modeller: P50, P10, D10, P10 for Xbox One og D10 for Xbox One.

SSD innabords

Western Digital

Toppmodellen blant de fem er uten tvil WD_Black P50 Game Drive SSD – som ikke overraskende er en ekstern SSD. Dette skal være den første SSD-en på markedet med USB 3.2 Gen 2x2-støtte, noe som betyr en teoretisk overføringshastighet på 20 Gbit/s.

Innvendig sitter en WD_Black SN750 NVMe SSD, som ifølge WD skal sørge for at den eksterne løsningen klarer lesehastigheter opptil 2000 megabyte i sekundet.

P50 skal være tilgjengelig i kapasiteter på 500 GB, 1 TB og 2 TB.

P for portabel, D for desktop?

I tillegg til SSD-utgaven, får vi også P10, som er en konvensjonell harddisk i i et relativt portabelt format. Altså en 2,5-tommers harddisk med kapasiteter på 2, 4 og 5 terabyte. Disse skal levere lesehastigheter opptil 140 MB/s.

WD_Black D10 for Xbox One.
Western Digital

For folk som i hovedsak skal holde seg hjemme, får vi dessuten WD_Black D10. Dette er da en 3,5-tommers HDD som krever ekstern strømforsyning. Den vanlige D10 har en kapasitet på 8 TB og lesehastighet på opptil 250 MB per sekund.

Både P10 og D10 kommer dessuten i utgaver som bedre skal matche Xbox-oppsettet ditt – men har da litt andre kapasiteter.

WD_Black P10 for Xbox One kommer i utgaver på 1, 3 og 5 TB, mens D10 for Xbox One skal by på hele 12 terabyte med lagringsplass for spillene dine.

Mer opptatt av fart enn kapasitet?
Så mye raskere ble PlayStation 4 av å bytte fra HDD til SSD >>>

(Kilde: Western Digital)

annonse