Tek.no

Nyhet

Full retur av fadesehovedkort

Rolf B Wegner
2 Feb 2011 15:13

Det ble 31. januar kjent at det var en designfeil på Sandy Bridge-brikkesettet, bedre kjent som P67 og H67 og omtalt som Cougar Point.

De ulike produsentene melder nå om at alt av forsendelser er stoppet opp. Ingen produkter går noen veier før man finner ut av situasjonen. Det innebærer at de ulike partiene med hovedkort blir undersøkt for å sjekke om de er rammet av feilen eller ikke.

Nettbutikkene har også fått tilsvarende meldinger fra produsentene, om å stoppe salget av produktserier som muligens er rammet.

Intel på sin side har alt rettet opp feilen og produserer nye brikkesett for harde livet. Problemet er bare at man ikke vil kunne levere ferdige produkter før april ifølge Gigabyte. For Asus regner man med april, senest mai. Dette betyr at de som hadde planlagt oppgradering til Sandy Bridge enten må vente en god stund til, eller satse på et hovedkort som trolig ikke er helt i henhold.

En av de store utfordringene nå er hva man gjør med dem som allerede har kjøpt produkter som kan være rammet. I mange tilfeller kan det gå helt fint, men samtidig er man i faresonen. Etter det vi forstår fra produsentene er dette noe som diskuteres ivrig nå, og flere har allerede havnet på det eneste naturlige, nemlig en full returrett.

Asus, MSI og Gigabyte har alle akseptert full retur av hovedkortene som er rammet. Hvilket for Gigabytes del betyr at du tar kontakt med utsalgsstedet. For Asus kan du ta kontakt på et eget telefonnummer, om du har et av de aktuelle kortene. Sjekk ut informasjonsiden deres for mer informasjon om hvilke kort dette gjelder. Ellers legges det opp til at man kan velge om man vil ha nytt kort eller bare få pengene tilbake.

Om du heller vil beholde kortet er det selvfølgelig fritt frem for det. SATA-portene 0 og 1 skal ikke være rammet av problemet, mens portene 2 til 5 er rammet. Er det benyttet tredjepartskontrollere på kortet har disse naturlig nok ingen tilsvarende problemer.

Akkurat hva som skjer med kortene som kommer i retur er enn så lenge ikke sikkert, altså om de bare blir regnet som skrap eller om man vil forsøke seg på å bytte ut brikkesettet.

Les også
Asus gjør klart for neste prosessorgenerasjon
Les også
Kostbar feil i Sandy Bridge-brikkesett
Les også
MSI viser frem godsakene
Les også
Her er Sandy Bridge-produktene
Les også
Intel slipper Sandy Bridge
Les også
Asus viser frem P67
annonse

Les også