Til hovedinnhold

Kostbar feil i Sandy Bridge-brikkesett

For noen få uker siden lanserte Intel lanserte Sandy, det vil si andre generasjon med Intel Core. Det dreier seg om modeller både for stasjonære maskiner og for bærbare enheter, og det store her er fusjon mellom grafikkprosessor og hovedprosessor.

Nå er det kommet melding fra Intel om at det er funnet feil i brikkesettet som benyttes til Sandy Bridge, og dette medfører at selskapet må stoppe produksjon av brikken. Feilen skal ligge i Intel 6-serien, med kodenavnet «Cougar Point».

Feilen ligger i at SATA-portene i enkelte tilfeller kan degraderes over tid, hvilket innebærer at enheter som er koblet til disse kan miste ytelsen eller annet funksjonalitet.

For nervøse sluttkunder som hoppet på Sandy Bridge skal Intel være av den oppfatning at det er trygt å bruke systemene, men at man bør gå inn i en dialog med produsenten om løpet videre.

Det er anslått at feilen kommer til å redusere Intels driftsinntekter i 1. kvartal med 300 millioner USD (1,7 milliarder NOK), men at kostnaden knyttet til å erstatte brikkene vil komme på 700 millioner USD (4 milliarder NOK)

Feilen skal nå være rettet opp, og i slutten av februar vil kundene får tilsendt nye brikker. Det er ventet at situasjonen er skal være normalisert rundt april 2011.

(Kilde: Techpowerup, E24.no, Intel)

annonse