Til hovedinnhold

Canon forbedrer entusiastkompakt

Canon slapp i dag etterfølgeren til sitt populære entusiastkamera S90. Etterfølgeren har tilsynelatende ikke fått all verdens forbedringter, noe navnet S95 også synes å vitne om, men faktum er at forbedringene er betydelige, men desverre vanskelige å få til å passe i en spesifikasjonsliste.

For eksempel har Canon (heldigvis) latt oppløsningen forbli 10 megapiksler, og brikkestørrelsen og -typen er også som før. Skjermen er samme størrelse som tidligere også, og har i likhet med brikken også samme oppløsning som på S90.

Der det imidlertid ER forbedringer å spore, er på ting som bildestabilisatoren. S95 har nemlig fått Canons hybrid-IS, som ble lansert i deres fremdeles relativt nye EF 100 mm f/2.8 makro, og som kort fortalt kompenserer ikke bare for bevegelser som er vinkelrett på bildeplanet, men også parallelle med det.

Canon har også forbedret det ytre, og S95 har fått et ytre belegg av samme type som man finner på blant annet 7D. I tillegg skal grepet ha blitt forbedret, til tross for at selve kameraet faktisk har blitt mindre.

Optikken er ikke den samme som før, i og med at en annen bildestabilisatorenhet måtte få plass i objektivet, men spesifikasjonene er temmelige like som før: Brennvidde tilsvarende 28-105 mm med blender f/2.0-4.9, og nærgrensen er fremdeles på 5 cm.

Videoopptaket til forgjengeren var vel det området hvor S90 var mest utsatt for kritikk, og S95 har heldigvis fått en slags HD-video. "Bare" 720p riktignok, men en betydelig forbedring er det.

Kommanduhjulet på baksiden av kameraet, som mange mente var for løst i S90, har nå i følge Canon blitt strammet opp og gjort mer presist i S95, og i tillegg har S95 fått det samme HS-systemet som Canon introduserte med Ixus 300HS.

Veiledende pris på S95 blir kr 3499,- og det skal begynne å dukke opp i butikkene i løpet av september.

Les også: Sniktitt: Canon PowerShot S90

Les også: Makro i toppklasse

Les også: Canon videreutvikler sin bildestabilisator

Mer om
annonse