Tek.no

Nyhet

Tile lanserer i Norge – og snart integreres teknologien deres overalt

Vil la deg bruke alt fra nødladere til kameraer til å finne mistede ting.

Torstein Norum Bugge, Tek.no
15 Juni 2017 16:00

For omtrent ett og et halvt år siden stiftet vi for første gang bekjentskap med et produkt fra selskapet Tile. Produktet? Jo, det het også ganske enkelt «Tile», og var en sporingsbrikke. Rett over nyåret testet vi også en nyere iterasjon av produktet, Tile Slim. Men hele tiden har det vært ett problem her: Tile har aldri vært offisielt i salg i Norge.

Den dagen har imidlertid kommet, og Tile er nå klar for norske butikker.

Det får vi høre fra selskapets nye europeiske salgssjef, Peter Groom.

Fra og med 1. juli skal du kunne kjøpe Tile Mate og Tile Slim, til henholdsvis 300 og 350 kroner.

Men den mest spennende nyheten er ikke produktene vi allerede har testet, men det som kanskje kommer i framtiden...

Vil integrere plattformen også i andre produkter

Tile

En sporingsbrikke fungerer fint alene – men i våre tester har vi flere ganger påpekt at det virkelige potensialet ligger i store brukerbaser.

De fleste slike plattformer, Tiles inkludert, har nemlig en form for passiv massesporing. Mister du en eiendel med en brikke på, vil du få et GPS-varsel dersom noen med sporingsappen installert kommer i nærheten av brikken.

Da hjelper det naturligvis på at Tile ifølge Groom har både 90 prosent av det totale markedet, og i tillegg solide økonomiske muskler i bakhånd.

Fremover satser imidlertid selskapet på noe som raskt kan bli enda viktigere enn salget av sporingsbrikkene i seg selv: salget av Tile som plattform. Dette er allerede utprøvd i en nødlader fra utstyrsprodusenten Nomad, som du altså kan både spore og finne ved hjelp av Tile-appen.

Nomad/Tek.no/montasje

Dersom stadig flere produkter, som kameraer, PC-er, hodetelefoner og ifølge Groom potensielt «...alt med et batteri i» får teknologien innabords, vil det straks bli mye enklere å finne dine mistede eiendeler. Potensielt kan alle snart gå rundt med teknologien i baklomma – kanskje uten å vite om det en gang.

Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Integrasjonen av teknologien vil skje på lisens, og selve programvaren skal være helt klar og ferdigutviklet. Salgssjefen påpekte at det er andre ting som så langt har hindret en større utrulling – men at dette også er på trappene.

  • Vi kommer snart tilbake med en liten test av Tile Mate. Tile Slim har vi allerede testet her.

Dette er den beste sporingsbrikken vi har testet hittil:
TEST: Chipolo Plus har alt du trenger og litt til »

annonse