Til hovedinnhold

Berøringsstripen på nye MacBook Pro er en slags mini-Apple Watch

Apple har en interessant miks på gang i sin nye bærbare maskin.

Det gikk lenge rykter om at Apples nye MacBook Pro skulle utstyres med en ny designvri i form av en berøringsstripe over tastaturet, og ikke helt uventet viste ryktene seg å stemme på en prikk da maskinen nylig ble avduket. Nå har det kommet noen ny opplysninger om Touch Bar-funksjonen.

Som blant andre nettstedet BGR melder har en utvikler ved navn Steven Troughton-Smith undersøkt MacBook Pro litt nærmere, og lagt ut et knippe interessante funn på Twitter-kontoen sin.

Apple Watch-innmat

Det Troughton-Smith fant ut var blant annet at den nye T1-brikken som driver skjermen på berøringsstripen trolig er en variant av S1-brikken med ARM-arkitektur som sitter i Apple Watch. I tillegg kjører Touch Bar-stripen visstnok en modifisert utgave av operativsystemet watchOS, som man også finner i Apples smartklokke.

Craig Federighi viser frem hvordan Touch Bar kan tilpasses bruken fra scenen i Cupertino.

Touch Bar ser med andre ord ut til å være en slags «integrert» Apple Watch, på sett og vis. T1-brikken brukes også til å drive fingeravtrykk- og Apple Pay-funksjonaliteten til den nye MacBook-maskinen, og i tillegg er FaceTime-kameraet koblet til T1-brikken.

ISP-prosessor

Apple bekreftet ellers overfor nettstedet Ars Technica at T1-brikken har en innebygget ISP-prosessor (image signal processor) som ligner på dem man finner i systembrikkene til iPhone og iPad. I en Twitter-melding ga Troughton-Smith uttrykk for at ISP-en trolig brukes til å forhindre uvedkommende fra å tukle med kameraet.

Touch Bar-stripen har ellers en skjermoppløsning på 2170 x 60 piksler, og ifølge Ars Technica er skjermen designet spesifikt for en 45-graders synsvinkel, altså den vinkelen som gjelder når man bruker tastaturet. Når det gjelder selve bruksområdene har Apple allerede vist frem en god del av disse.

Her kan du lese flere detaljer om nye MacBook Pro »

Les også
Apple skal satse på egne prosessorbrikker til Mac-maskinene sine
Les også
Stor amerikansk forbrukerorganisasjon anbefaler ikke nye MacBook Pro
Les også
Verdens første «crowd-utviklede» PC smadret finansieringsmålet allerede første dag
Les også
Derfor har Apple økt MacBook Pro-prisene
Les også
Nå er Apples nye MacBook Pro endelig offisiell
Les også
Her er alle produktene Apple viste frem i dag
Les også
Dette er Apples nye MacBook Pro
annonse