Til hovedinnhold

– Dette er Playstation-mobilen

Det har gått spekulasjoner i flere år om når Sony Ericsson skal lage en mobil som benytter seg av det sterke Playstation-merket til Sony. Hittil har det vært mutters stille, men nå tyder alt på at den sagnomsuste spilltelefonen faktisk er på vei.

I forrige uke dukket det opp bilder av en mobil med Playstation-knapper, og på lørdag fikk teknobloggen Engadget tak i enda flere bilder. Nå er nettstedet sikker i sin sak: – Dette er Playstation-mobilen.

Kjente knapper
Eier du allerede en Playstation vil du føle deg hjemme på den nye mobilen, som vil ha alle knappene du kjenner fra kontrolleren din. Det vil si piletaster, fire funksjonsknapper, start, select og ikke minst de to skulderknappene vi er vant til å finne på toppen av kontrolleren.

Det som er helt nytt er et horisontalt berøringspanel som ligger i midten av telefonen. Det er ikke klart hvordan dette skal brukes i spill.

Begge deler blir en hyggelig avveksling fra berøringsskjermene som er eneveldendende på mange av dagens smarttelefoner og iPod Touch. Spesielt når det kommer til litt mer avanserte spill, der et stort utvalg av knapper nærmest er et absolutt krav.

Det er usikkert hvilken versjon av Android som vil brukes i telefonen når den lanseres. Ifølge Engadget finnes det prototyper der ute med dagens nyeste Android, 2.2 "Froyo", men at den mest sannsynlig vil kjøre det kommende 3.0 "Gingerbread.

Telefonen Engadget bringer bilder av skal være utstyrt med 512 MB lagringsplass og et microSD-minnekort på 8 GB. Nettstedet er misfornøyde med at telefonen er hele 1,7 cm tykk.

Like kraftig som PSP
Engadget har tidligere meldt at grafikken på Playstation Phone skal være av samme kaliber som vi finner på Playstation Portable Go. Noen av spillene som kan være på vei til platformen er God Of War, Call Of Duty: Modern Warfare og LittleBigPlanet. Dette vil i så fall være en stor seier for Android som spillplatform.

Dette er ikke det eneste Playstation-produktet som er på vei til lommen din. Sony skal ettersigende også jobbe med en ny utgave av Playstation Portable. Ifølge ryktene vil dette bli en større og kraftigere maskin enn "Playstation Phone", med en 5 tommer stor skjerm og den kraftige Cell-prosessoren som brukes i dagens Playstation 3.

Les mer om ryktene på Teknofil:
Slik blir Playstation Portable 2

Mer om
annonse