Tek.no

Nyhet

Snegl leser blindeskrift

10 Mai 2011 18:00

Snail er en duppedings som kan bidra til å gjøre livet lettere for de blinde og svaksynte. Kort fortalt er det en enhet formet som et sneglehus som man kan bruke til å lese blindeskrift.

Man stikker tommelen inn i hullet og fører Snail over blindeskriften, og enheten leser deretter høyt for brukeren ved hjelp av en trykksensitiv touchpad og intelligente sensorer.

Man vil på denne måten kunne lese raskere og ta opp det man har lest hvis man ønsker det. Brukeren får innhold "opplest" via innebygde høyttalere eller trådløs oveføring til et Bluetooth-sett hvis man ikke ønsker å forstyrre omgivelsene.

På konseptstadiet

Snail har blitt funnet opp av Wonkook Lee, men er ennå bare på konseptstadiet.

Med Snail har han sett for seg å løse problemer som at det er vanskelig å lese setninger og sider på blindeskrift om igjen, at det å lese blindeskrift med fingrene begrenser lesehastigheten, og til slutt at det tar lang tid å lære og bli komfortabel med å lese blindeskrift.

Om vi en dag får se Snail som en ferdig og salgbar vare gjenstår å se. Det hadde uansett vært et spennende produkt med tanke på teknologien, og ikke minst svært hjelpsomt for de svaksynte i samfunnet.

(Kilder: Dvice, Engadget, Übergizmo, Yanko Design)

Les også
Doro PhoneEasy 615: Ikke bare for oldisene
Les også
Se robothånden i aksjon
Les også
La solen og godstolen lade mobilen
Les også
Ekstra par øyne skal redde liv
Les også
Kameraer utenom det vanlige
Les også
Styr TV-en med håndbevegelser
annonse

Les også